Молодіжна збірна України переграла Шотландію та зберегла шанси потрапити на чемпіонат Європи

Молодіжна збірна України переграла Шотландію та зберегла шанси потрапити на чемпіонат Європи
Фото: Sport.ua

Підопічні Головка не виїзді переграли однолітків з Шотландії

У вівторок, 14 листопада, молодіжна збірна України провела свій черговий матч відбору до чемпіонату Європи-2019. У п'ятому турі підопічні Олександра Головка здобули важливу перемогу у матчі проти Шотландії. Після поразки від Англії у попередньому турі наша збірна, маючи лише п’ять очок, займала четверту сходинку і мала відставання саме від шотландців, які ще й мали два матчі у запасі.

На щастя, суперник не скористався цим шансом повною мірою, тому перемога означала для нашої команди вихід на третю сходинку. Так воно і сталося, однак почали матч наші хлопці невпевнено, адже вже на старті поєдинку почали нервувати та фолити, а на третій хвилині господарі взагалі ледь не забили, на щастя, удар від Каддена після подачі з флангу заблокував захисник.

24_01

Надалі команди показували доволі рівну гру, з мінімумом моментів. Україна більше володіла м'ячем, але нашій команді не вистачало завершального удару. Дуже активними були Матвієнко, Коваленко та Зінченко, які навантажували м'яч у карний в пошуках Бєсєдіна та Борячука, але форварди «Динамо» та «Шахтаря» ніяк не могли зачепитися за м'яч.

У свою чергу суперник відповідав переважно дальніми пострілами, які у більшості блокувалися нашими захисниками, один раз у гру вступив Лунін, який парирував дальній удар Моргана. Надалі команди особливо події не форсували, а вже на доданій хвилині першого тайму Україна забила доволі несподіваний гол: один з багатьох навісів-прострілів таки знайшов у карному Борячука, який після серії рикошетів заніс м'яч у ворота суперника. Причому невідомо, чи пробивав Бєсєдін, чи робив простріл.

На початку другого тайму господарі побігли відігруватися, але попереду у них відверто нічого не виходило. Несильно потужно зіграли попереду і футболісти нашої команди, але рахунок був на їх користь, а бігти стрімголов і відкривати зони підопічні Головка явно не хотіли.

2_02

Ближче до середини другого тайму гра перейшла в центр поля, а Україна, маючи перевагу у володінні м'ячем, за 10 хвилин до завершення таки відійшла великими силами у захист, розраховуючи підловити суперника не контратаці. Саме у цей проміжок шотландці створили ще один небезпечний момент, коли удар Маккени головою з метрів 5-ти з лінії воріт виніс хтось із захисників нашої збірної.

Україна чекала на свій шанс контратакувати і таки дочекалася. Знову гол був забитий вже у доданий час: цього разу Михайленко класним розрізним пасом вивів Коваленка майже на рандеву з голкіпером суперника - Віктор з гострого кута не схибив, поставивши крапку у цьому матчі.

Після цього матчу Україна піднялася на третю сходинку, маючи в активі 8 очок. На другому місці розташовуються Нідерланди, в яких також 8 очок, однак у них краща різниця забитих і пропущених голів. Отже, завдяки цій перемозі команда Головка ще має шанси зачепитися за другу сходинку.

Чемпіонат Європи 2019 року з футболу

Кваліфікаційний етап

Шотландія - Україна 0:2 (0:1)

Голи: 0:1 - Борячук (45+1), 0:2 - Коваленко (90+5)

Шотландія U-21: Фултон, МакКрорі, Маккенна, Сміт (Харді, 71), Тейлор, Томас (Вільямсон, 55), Морган, Кадден, Моллан, Кемпбелл, МакБерні (Райт, 74)

Україна U-21: Лунін, Матвієнко, Зотько, Лук'янчук, Зінченко (Шепелєв, 90+2), Вакулко, Лучкевич, Коваленко, Піхальонок, Борячук (Михайліченко, 79), Бєсєдін (Біленький, 90+3)

Попередження: Маккенна (32)

.png_14турнірне становище

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: