Український «Хімік» з непристойним рахунком програв у Кубку Європи клубу з Косова

Український «Хімік» з непристойним рахунком програв у Кубку Європи клубу з Косова

У повторній дуелі «Приштина» просто розгромила віце-чемпіонів України

Друге за три дні побачення з косовською «Приштиною» мало дати відповідь, чи зможе «Хімік» розраховувати на продовження боротьби у Кубку Європи FIBA. Після двох поразок на старті групового турніру у южненців не залишалося іншого вибору, крім як перемогти. І зробити це було дуже непросто, адже, нагадаємо, обидва матчі проти косоварів віце-чемпіон України проводив на виїзді.

У першій зустрічі, яка відбулася у середу, 25 жовтня, «Хімік» поступився 65:76. Того дня українська команда, пропустивши ривок суперника на першій хвилині, лише одного разу зуміла зрівняти цифри на табло. Поразка, загалом, виглядала цілком закономірною, адже «зелено-білі» провалили кінцівки трьох чвертей з чотирьох.

Не обійшлося без стартового спурту у виконанні косоварів і цього разу. І для створення комфортної переваги їм навіть не потрібні були точні триочкові спроби. «Хіміки» настільки невдало діяли під власним щитом й у трисекундній зоні, що «Приштина» після зіграних трьох хвилин вела 10:2. Не допоміг номінальним господарям і тайм-аут. Отримавши ще кілька результативних випадів на своє кільце, южненці вже програвали 5:15.

У другій частині 10-хвилинки «Хімік» дещо зібрався, й Олександр Антипов (триочковим) та Ілля Сидоров дещо скоротили відставання. Проте знову за свою справу взявся Беріша, якого українці ніяк не могли зупинити у першому двобої цих команд. За першу чверть даний баскетболіст набрав шість очок, двічі асистувавши партнерам. Зусиль Остіна Еріенса та Дерріка Колтера виявилося замало, аби стримати «Приштину». Черговий провал на останніх хвилинах чверті, і справжні господарі майданчику пішли на першу планову перерву, ведучи у рахунку 26:14.

Другий відтинок гри вийшов малорезультативним. За чотири хвилини команди на двох набрали лише три очки. Добре, що ці пункти були здобуті «Хіміком». А точна спроба Сидорова з-за дуги дозволила українцям скоротити рахунок до «-6». При цьому ще, як мінімум, дві-три атаки «зелено-білі» просто зобов’язані були завершувати точними кидками, однак кожного разу кільце «випльовувало» м’яч, не бажаючи приймати його. Як то кажуть, «Приштині» і стіни домашні допомагали, і вболівальники, і кільця.

Далі Лаву та Петрову у певний момент момент вдалося зробити рахунок 23:28. Здавалося, що й у захисті южненці намацали свою гру. Та буквально хвилинна розслабленість, як наслідок не накрита триочкова спроба, а також кілька вдалих швидких атак, і «Приштина» не тільки відновила відрив, який мала, але і збільшила його. Навіть три штрафні кидки Сидорова не допомогли нівелювати відставання у «-11» – 30:41, і команди пішли на велику перерву.

xde4ak0juuquuv1qmaghqq

Другу половину зустрічі «Хімік» розпочав якось занадто сумбурно. Баскетболісти намагалися якнайшвидше завершувати свої атаки, що було хибним рішенням. Якби косовари зосередженіше діяли у своїх контрвипадах, а Еріенс не влучив дальній кидок, то южненці вже на той момент могли програвати з непристойним рахунком.

Ближче до завершення третьої чверті, коли розійшовся Ругова та зробив рахунок 58:41, стало зрозуміло, що «Хіміку» нічого не світить й у цьому матчі з «Приштиною». Южненці протягом довго часу не могли закинути з гри, відзначаючись тільки зі штрафних. А Беріша за кілька секунд до сирени закинув після сольного проходу, вкотре вказавши на слабкість оборони української команди – 44:60.

Остання чверть за такого перебігу гри перетворилася на формальність. Команди цілком могли випустити на майданчик тих баскетболістів, які отримують мало ігрової практики, а також пограти у відкритий баскетбол. Чим вони, втім, не особливо скористалися.

Зрозуміло, що дива не сталося. «Приштина» навпаки – збільшувала перевагу, яка до фінальної сирени сягнула 19 очок. Отож, «Хімік» зазнав третьої поразки у груповому етапі Кубку Європи. Тепер южненцям, аби хоча б сподіватися на вихід у наступний раунд потрібно двічі долати бельгійський «Монс» і на виїзді перемогти «Бююкчекмедже», якому українці вдома розгромно програли. Крім того, сподіватися, що і косовари виграють усі матчі, що у них залишилися.

Завдання, будемо відверті, не з легких і майже нереальне... Швидше за все, «Хімік» – останній учасник від України у євро кубках – ненадовго затримається у розіграші Кубку Європи.

3_06

Кубок Європи FIBA з баскетболу

Винесений матч 5-го туру групового етапу

«Хімік» (Южне, Україна) – «Приштина» (Косово) – 59:78 (14:26, 16:15, 14:19, 15:18)

«Хімік»: Антипов - 12 + 7 підбирань, Еріенс - 12, Сидоров - 11, Петров - 8, Павлов - 8, Лав - 5 + 7 підбирань, Колтер - 3, Рябчук, Мальчевський, Марченко.

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: