Юлія Джима зупинилася за крок від нагороди у спринті на етапі Кубку світу у Фінляндії

Юлія Джима зупинилася за крок від нагороди у спринті на етапі Кубку світу у Фінляндії
Юлія Джима. Фото ФБУ

Українська біатлоністка у Контіолахті фінішувала з четвертим результатом

Українські біатлоністки, які не дочекалися святкового букета від чоловічої команди, вирішили самі зробити собі подарунок, немов прагнучи розквитатися з усіма невдачами двох останніх місяців.

У спринтерській гонці сьомого етапу Кубку світу у Контіолахті дві українські спортсменки фінішували у десятці кращих, продемонструвавши ідеальну стрільбу, інформує сайт Федерації біатлону України.

Юлії Джимі всього 12-ти секунд не вистачило для подіуму, але і четвертий результат – прорив, перші «квіти», після індивідуальної гонки Рупольдингу.

Зовсім образливі 0,1 секунда відокремили від участі у квітковій церемонії нагородження Віту Семеренко. На вогневих рубежах пред'явити претензії Віті не можна, перші два кола вона також пройшла чудово, і після стрільби стоячи поступалася італійці Лізі Віттоцці, яка лідирувала на той момент, всього дві секунди.

Але останнє коло Віті не вдалося: на заключному відрізку вона пропустила вперед трьох суперниць і в підсумку фінішувала сьомою.

Ще один результат у заліковій зоні – у Валі Семеренко, з одним промахом вона стала 35-ою.

Анастасія Меркушина й Ірина Варвинець допустили по дві помилки у стрільбі, і на трасі були повільнішими за подруг по збірній, у підсумку – 61-й і 68-й рядки фінішного протоколу відповідно.

А у боротьбі за перемогу глядачі на стадіоні побачили чудову розв'язку. Перший результат з претензією на перемогу показала Дар’я Домрачева, яка з одним штрафом на 20 секунд обійшла Лауру Далмаєр, також мала один промах. При цьому білоруська спортсменка за рахунок швидкості останнього кола випередила Лізу Віттоцці.

Однак позаду Даші йшли ще більше 70-ти суперниць, одна з яких, німкеня Франциска Гільдебранд, зуміла впоратися з підступним вітром на стрільбищі та на останнє коло пішла, маючи гандикап перед переслідувач у 16 секунд.

Але змагатися на останньому колі їй довелося із сьогоднішньою Домрачевою. І впоратися з білорускою, яка рвалася до золота, Франциска не зуміла. На фініші їй не вистачило всього півсекунди.

Кубок світу з біатлону сезону-2017/18

Етап у Контіолахті, Фінляндія

Жіночий спринт, 7,5 км

1. Дар’я Домрачева (Білорусь) (0+1) – 20:56.8
2. Франциска Гільдебранд (Німеччина) (0+0) - +0.5
3. Ліза Віттоцці (Італія) (0+1) - +5.5
4. Юлія Джима (Україна) (0+0) - +17.2
5. Лаура Дальмаєр (Німеччина) (1+0) - +19.4
6. Вероніка Віткова (Чехія) (0+0) - +21.0
7. Віта Семеренко (Україна) (0+0) - +21.1
...35. Валя Семеренко (Україна) (0+1) - +1:26.2
...61. Анастасія Меркушина (Україна) (2+0) - +2:14.3
...68. Ірина Варвинець (Україна) (1+1) - +2:27.6

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: