Американці показали, як можна зарядити електрокар за 10 хвилин

Американці показали, як можна зарядити електрокар за 10 хвилин
Станція Ample

Американська компанія пропонує сервіс, який дозволяє зі лічені хвилини замінити розряджену батарею на заряджену

Майже будь-який електромобіль можна зарядити за 10 хвилин. Для цього треба лише замінити батарею. Звучить як фантастика, але американська компанія Ample придумала, як це можна зробити. До того ж всього за 10 хвилин.

Винохід Ample являє собою спеціальну станцію, яку можна встановити, наприклад, біля супермаркету – вона займає всього два місця на парковці. На спеціальному стенді робот витягує з електромобіля розряджений акумулятор і встановлює на його місце вже заряджений. Старі батареї відправляються на зарядку.

Отже, все, що треба зробити водієві, це загнати електромобіль на станцію і почекати близько 10 хвилин. За цей час, наприклад, можна сходити в магазин.

Щоправда, є у цього винохода й мінуси. Проблема полягає в тому, що майже у всіх сучасних електромобілів батареє – не знімна. Тож, щоб користуватися цим сервісом доведеться удосконалювати конструкцію свого автомобіля.

Представники Ample запевняють, що вже встановили декілька таких станцій в Сан-Франциско (США). Чи користуються вони попитом, невідомо.

Але, у будь-якому разі, компанія намагається вирішити дійсно серйозну проблему. Адже популярність електрокарів шалено зростає щороку. Не є виключенням у цьому контексті й Україна. Наприклад, у 2021 році на нашому ринку має дебютувати рекордна кількість електричних моделей.

Які електромобілі з’являться в Україні цього року – дивиться за цим посиланням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: