Відома мережа АЗС показала, скільки податків закладено в кожному літрі бензину

Відома мережа АЗС показала, скільки податків закладено в кожному літрі бензину
АЗС ОККО
Фото з відкритих джерел

Мережа заправок ОККО почала вказувати у фіскальному чеку, скільки податків закладено у кожному літрі пального

Починаючи з травня, кожен клієнт мережі заправок ОККО може дізнатися, яку суму податків він платить, купуючи пальна. Тепер вона відображається окремим рядком у фіскальному чеку, який отримує клієнт при розрахунку на касі, повідомляє прес-служба мережі.

Відзначається, що сума податків складається з ПДВ та акцизного збору (фіксована сума з кожного літра в євро) і вказується при купівлі будь-якого виду палива. Немає різниці, оплачено паливо готівкою, банківською карткою або балами Fishka - податки в повній мірі сплачуються з кожного літра.

Фото: ОККОФото: ОККО

За підрахунками представників ОККО, в кожному літрі бензину закладено 9,2 гривні податків. На фото не видно, яким саме бензином заправлялась особа, що тримає чек. Але можна припустити, що мова йде про А-95. Станом на 18 травня 2021 року його ціна в мережі АЗС ОККО 29.84 грн/л (ціна не фірмового бензину з сайту кампанії).

«Мережа ОККО працює прозоро, сумлінно платить всі податки до державного та місцевих бюджетів. Ми хочемо, щоб українські водії розуміли: заправляючись на чесних заправках, вони долучаються до розвитку країни. Адже за рахунок цих коштів фінансується ремонт доріг, будівництво шкіл, розвивається медицина, армія і багато іншого. І це дуже серйозні суми. Тільки задумайтеся, в ціні одного літра бензину близько 35% - це податки», - каже маркетинг-директор ОККО Василь Дмитрів.

Також цього місяця Інститут споживчих експертиз взяв проби бензину А-95 в 12 мережевих АЗС. Основну увагу експерти приділили великим всеукраїнським мережам, але також проби відібрали й в середніх і регіональних мережах, які позиціонують себе на ринку як дискаунтери. Відбори відбувалися по території всієї країни.

Результати тестів якості бензину А-95 на українських заправках ви можете знайти за цим посиланням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: