У Криму замайорів український прапор: ексклюзивні кадри спецоперації ГУР (відео)

У Криму замайорів український прапор: ексклюзивні кадри спецоперації ГУР (відео)
На території Криму повісили український стяг
фото: скрін із відео з соцмереж

Головне управління розвідки у взаємодії з військово-морським флотом виконали бойове завдання на півострові

24 серпня, у День незалежності України, військові ГУР здійснили висадку на території тимчасово окупованого Криму. Спецпідрозділи на плавзасобах висадились на берег в районі населених пунктів Оленівка і Маяк. Про це повідомила розвідка.

Під час виконання завдання українські оборонці вступили в бойове зіткнення з підрозділами окупанта. У результаті, противник зазнав втрат серед особового складу, знищено ворожу техніку. Також в українському Криму знову замайорів державний прапор.

«Всі цілі та задачі виконано. По завершенні спецоперації українські оборонці без втрат залишили місце подій», – зауважили в ГУР.

Окупаційна адміністрація Криму не коментує події, попри масові звернення місцевих жителів. Єдине повідомлення стосується начебто «знищення боєприпасів за встановленим графіком».

Нагадаємо, тимчасово анексованому Криму відбувся бій за участю плавальних засобів та авіації. Інформацію про висадку українського десанту вже підтвердив представник Головного управління розвідки Міноборони.

Андрій Юсов зазначив, що підрозділи здійснили висадку в межах спецоперації. Усі завдання виконали. Також додав, що спецоперацію провели у взаємодії з військово-морським флотом. Є втрати серед особового складу противника, а також серед сил та засобів. 

Очевидці стверджують, що лунали гучні простріли, які чули в кемпінгу в Оленівці, що неподалік Маяка. Коли люди вийшли подивитися, то за 10 м від берега вони побачили два гумові човни, у яких перебувало приблизно 10 осіб. Потім пролунало ще кілька пострілів, але вже з автоматичної зброї. Люди на човнах попливли. Також є версії, що було чотири човни з «диверсантами».

Як відомо, у Маяку розташована база 3-го радіотехнічного полку у складі радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил Росії. Також на Тарханкуті є радіолокаційний вузол РЛК «Небо-М» та РЛС «Каста-2Е2». По периметру розташовані позиції для ППО.

Зауважимо, учора саме поблизу села Оленівка на мисі Тарханкут у тимчасово окупованому Криму відбувся вибух – ЗСУ знищили російську зенітно-ракетну систему С-400 «Тріумф». У ГУР наголосили, що це серйозно вплине на подальші події на півострові. 

Нагадаємо, напередодні Буданов анонсував нові акції у Криму. Голова розвідки наголосив, на півострові є багато людей, які чекають на звільнення Криму.

Читайте також: Яку частину Криму можуть вразити ЗСУ: розвідка розкрила таємницю

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: