За рік роботи Ситуаційного центру у Вінниці поменшало правопорушень

 За рік роботи Ситуаційного центру у Вінниці поменшало правопорушень

У місті вже рік діє Ситуаційний центр. Наразі до нього під’єднано 588 камер, які встановлені по місту а також у всіх школах Вінниці

Працівники центру активно співпрацюють з поліцією і допомагають розкривати злочини. Нещодавно потужності Ситуаційного центру підсилили штучним інтелектом, який збирає та формує аналітику по заданих параметрах.

До Ситуаційного центру звертаються не тільки поліцейські, а й вінничани, які фіксують правопорушення. Часто до центру приїздять делегації переймати досвід кращої практики.

«Ми тісно працюємо з Патрульною поліцією – за виявленими завдяки камерам спостереження правопорушеннями у 2018 році складено 1473 постанови, також надано інформаційну допомогу з розкриття кримінальних правопорушень. В момент вчинення виявлено 13 000 правопорушень, з них 720 ДТП, понад 1000 адміністративних правопорушень, понад 3000 порушень у сфері благоустрою. Надано понад 400 відеозаписів на ухвалу суду, запити та заяви. Опираючись на статистичні дані можна сміливо констатувати, що від початку роботи Ситуаційного центру правопорушень у місті значно поменшало. Ми будемо й надалі нарощувати його можливості та впроваджувати технології, що роблять місто більш безпечним та комфортним, оскільки маємо підтримку міського голови Сергія Моргунова», - розповідає в. о. начальника Муніципальної поліції Вінницької міської ради Віталій Чигур.

Як зазначив заступник начальника управління патрульної поліції у Вінницькій області Олександр Гаркавюк саме завдяки роботі Ситуаційного міська патрульна поліція займає перше місце в Україні по розшуку транспортних засобів, які зникають з місця скоєння ДТП.

Днями у місті для отримання аналітичних даних почали використовувати штучний інтелект. Тепер в Ситуаційному центрі на моніторах бачать не лише відео, а й результати опрацьованих даних. Наразі збирається статистика по таких показниках: кількість транспортних засобів, їхній тип, марку, колір, напрямок руху та державний номерний знак. В розробці штучного інтелекту брали участь студенти Вінницького національного університету і ДонНУ. На базі ВНТУ було проведено хакатон «Штучний інтелект», ціллю якого було відпрацювання видобутку відкритих даних з відео потоку. У хакатоні взяли участь 14 команд, 5 із них розробили прототипи рішень, застосовуючи штучний інтелект, які дозволили зрозуміти, як це працюватиме у місті.

«Технологія штучного інтелекту в нас впроваджується в рамках програми «Безпечне місто». Це така аналітика, яку можна використовувати не тільки в Ситуаційному центрі, а й у керуванні дорожнім рухом, урбаністиці, просторового планування та для виконання інших завдань. У нас на сьогодні розгорнуто два сервери штучного інтелекту, які проводять аналіз відеопотоку за тими завданнями, які ми сформували для програмістів. В даному випадку вони формують статистику і показують, які типи автомобільного засобу проїжджали, визначають марку автомобілів та номерні знаки. Дозволяють визначити, чи не порушують водії правила. Ми плануємо за допомогою штучного інтелекту відслідковувати та оцінювати рух велосипедистів по велодоріжках. Дані можна використати, щоб оцінити ситуацію і знайти методи впливу на ситуацію», - каже директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Володимир Романенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: