На Вінничині у двох абітурієнтів під час ЗНО з математики виявили мобільні телефони

На Вінничині у  двох абітурієнтів під час ЗНО з математики виявили мобільні телефони

Їх до тестування не допустили

Цьогорічна кампанія зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти стартувала з математики, котру складали 22 травня, і триватиме до 14 липня.

Із зареєстрованих 4505 учасників на Вінниччині, котрі зареєструвалися для тестування, у вівторок на пункти здавання ЗНО з’явилося 4298 абітурієнтів. Це — 95,4 відсотка. І хоча інтернет жартує, стверджуючи, що 99 відсотків людей вивчають математику у школі тільки для того, щоб потім допомагати своїм дітям вивчати математику у школі, на тестування прийшли справжні знайки. Квиток з математики включав 33 завдання, з якими потенційним абітурієнтам довелося впоратися за 180 хвилин.

Результати ЗНО з математики будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників до 15 червня і підуть у шкільний атестат. Те, як відбувалося перше тестування цього року, бачили семеро спостерігачів. Власне, від їхнього пильного ока не втекли двоє порушників, котрі не здали свої мобільні телефони під час входу в аудиторію. Для них тестування вже завершилося. Всього в Україні 80 абітурієнтів не були допущені до участі у зовнішньому незалежному оцінюванні з математики. 37 учасників ЗНО не змогли потрапити до пунктів тестування через запізнення, 43 — через відсутність одного з обов’язкових документів.

«А загалом все відбулося мирно, без порушень чи якихось НП, — каже директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко. — Що стосується тестування з української мови, то тут на Вінниччині цього року маємо рекорд — 14600 чоловік виявили бажання випробувати свої знання. Можливо, такий сплеск стався через те, що цього року у тестуванні беруть участь ПТУ й технікуми. Та всі 13 пунктів готові для проведення тестувань, так само, як і громадські спостерігачі. Сподіваємося, цього року обійдеться без скандалів».

В Україні участь у тестуванні з математики взяла 106 551 особа. А для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєстровано 335 843 особи. Торік ЗНО здавала 240 881 особа. ЗНО з української мови теж минулося без пригод. Втім, 38 учасників зовнішнього незалежного оцінювання не змогли потрапити у пункт тестування через запізнення, 129 – через відсутність одного з обов’язкових документів.

Згідно з новою системою оцінювання, учень повинен показати комісії хоча б мінімальні знання з предмета. Якщо ж він здає тест, продемонструвавши лише той факт, що протягом 11 років просиджував штани за партою, сертифіката він не отримує.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: