На корпусі ВНТУ відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО бійцю-випускнику

На корпусі ВНТУ відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО бійцю-випускнику

22 травня роковини загибелі 23-річного випускника Вінницького національного технічного університету, молодшого сержанта, снайпера 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Богдана Коломійц.

Юнак загинув рік тому, в зоні проведення операції об’єднаних сил поблизу селища Зайцеве на території Донецької області. 21 травня на фасаді одного з корпусів ВУЗу  встановили меморіальну дошку захиснику. 

Про це йдеться на офіційному сайті навчального закладу. 

Відкрили пам’ятний знак на корпусі факультету інфокомунікацій, радіоелектроніки та наносистем. На скорботних урочистостях була присутня мама Богдана Світлана Василівна. Саме вона зняла жовто-синє полотнище з меморіальної дошки сина.

Юнак навчався на кафедрі радіотехніки ВНТУ, отримав диплом бакалавра за спеціальністю «радіотехніка» у 2016-му році.

Богдана призвав Вінницький районний військовий комісаріат на службу за контрактом. Молодший лейтенант Коломієць виконував обов'язки командира 2-го відділення снайперів взводу снайперів 24-ї бригади.

Указом Президента України «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Це третя меморіальна дошка, котру відкрили у ВНТУ випускникам вишу, що загинули на сході України. На корпусі факультету електроенергетики та електромеханіки увічнена пам'ять 19-річного Володимира Мухи.

На корпусі факультету машинобудування і транспорту — 26-річного Юрія Бабка.

Але список втрат випускників ВНТУ на війні довший. Роман Мельничук навчався на факультеті комп'ютерних систем управління. Воював у батальйоні «Донбас», загинув під Дебальцево.

Тарас Сич за фахом будівельник. Загинув теж під Дебальцево.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: