На Вінниччині розпочалась спецоперація «МАК-2020»

На Вінниччині розпочалась спецоперація «МАК-2020»

Чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність за незаконне вирощування маку та конопель

3 20 по 31 травня триватимуть підготовчі заходи оперативно-профілактичної операції «МАК-2020», а з 1 червня розпочнеться практичний її практичний етап, який триватиме до 24 вересня.

Про це інформує пресслужба ГУ НП у Вінницькій області, повідомляє «Главком».

Мета цієї операції – виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

Чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність за незаконне вирощування маку та конопель. Згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

За незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Посіви маку на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.

Закликаємо  громадян не бути байдужими та  повідомляти про відомі насадження наркотичних рослин до управління протидії наркозлочинності за телефонами  (0432) 59 43 45 та 102 або ж звертатися до найближчих відділів та відділень поліції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: