Розслідування по Калинівському арсеналу: Юрій Луценко анонсував притягнення «десятків посадових осіб»

Розслідування по Калинівському арсеналу: Юрій Луценко анонсував притягнення «десятків посадових осіб»

Річниця вибухів на військових складах у Калинівці

Незабаром у Генпрокуратурі обіцяють оприлюднити результати розслідування вибухів на території арсеналу поблизу Калинівки. Наразі генпрокурор Юрій Луценко заявив, що до відповідальності притягуватися будуть «декілька десятків посадових осіб».

Ситуація навколо вибухів на військових складах (в/ч А1119) 26 вересня 2017 року призвела до втрати значного ресурсу, а також руйнації житлових будівель у навколишніх селах. Нещодавно depo.ua опублікувало версію військових щодо диверсії, яка стала наслідком вибухів на арсеналі. Нібито у Міноборони є підтвердження цієї гіпотези.

Але після засідання комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Ю. Луценко казав про інше. За його словами, «слідство доходить кінця», не по всім експертизам є висновки, хоча вже відомо про «всі можливі і неможливі порушення і безпеки, в тому числі пожежної безпеки, доступу, охорони».

Генпрокурор наголосив, що до відповідальності мають бути притягнуті «декілька десятків посадових осіб». Їх посади він не зазначив. Хоча згадав про термін. Як запевнив Юрій Віталійович, «все залежить від швидкості експертиз».

Таким чином, можна припустити, що не відкидаючи версію з диверсією, слідство оцінило «промахи» посадових осіб. В свою чергу Ю. Луценко зауважив, що Генштаб спільно з Міноборони вживають заходи «для передислокації військового майна та боєзарядів в безпечні місця», аби не допустити повторення «вересневих» подій.

Нагадаємо, в ніч на 27 вересня 2017 року в селищі Калинівка поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: