У Вінниці відбудеться онлайн-лекція про історію пожежної охорони міста

У Вінниці відбудеться онлайн-лекція про історію пожежної охорони міста

23 квітня історики Вінниці прочитають лекцію про історію пожежної охорони міста

Слухачі матимуть змогу дізнаються, коли виникла перша пожежна команда, чому у минулому рятувальники обов’язково мали вуса та як фактор пожежної безпеки впливав на вибори у XVIII столітті.

Лекцію «Історія пожежної охорони Вінниці» транслюватимуть 23 квітня на сторінці «Центру історії Вінниці» у Facebook. У прямому ефірі виступатиме історик Олександр Федоришен. 

«Безпрецедентна хвиля лісових пожеж днями накрила декілька регіонів держави, в тому числі Чорнобильську зону відчуження. Команда Центру історії Вінниці пропонує заглибитись у минуле міської пожежної охорони, яка здавна стояла на сторожі протипожежного порядку та неодноразово рятувала людські життя», - зазначають організатори лекції. 

Зокрема, слухачі дізнаються:

  • Як фактор пожежної безпеки Вінниці впливав на місцеві вибори наприкінці XVIII століття, і чому «комин повністю мурований і виведений понад дах» був важливою умовою для кандидатів на посаду міського уряду?

  • Коли виникла перша Вінницька пожежна команда, і чому невід’ємним елементом ознаки вогнеборця, окрім блискучого металевого шолома, були пишні вуса?

  • Яка роль вінницьких пожежників у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи?

Лекція розпочнеться 23 квітня о 18:00. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: