Google заборонила використання свого домену для обходу блокувань

Google заборонила використання свого домену для обходу блокувань

Нововведення Google загрожує порушити роботу сервісів, які дозволяють обходити цензуру в мережі

Розробники додатків більше не зможуть використовувати домен Google для обходу блокування. Про це повідомляє The Verge.

Зміни в мережевій архітектурі Google раніше помітили розробники системи проксі-серверів для організації анонімного мережевого з'єднання Tor. Пізніше сама компанія підтвердила, що внесла зміни в програмне забезпечення.

«Підставні домени ніколи не входили в підтримуваний Google функціонал. До недавнього часу вони працювали через особливості нашого стека програмного забезпечення. Ми постійно розвиваємо нашу мережу, і в рамках планового оновлення програмного забезпечення підставні домени більше не працюють», - пояснив представник компанії.

Він також додав, що компанія не планує в майбутньому повертати цю функцію.

За даними видання, нововведення Google загрожує порушити роботу сервісів, які дозволяють обходити цензуру в мережі, таких як месенджер Signal, GreatFire.org і VPN-сервіси Psiphon.

Нагадаємо, «Роскомнагляд» 16 квітня почав блокувати Telegram. У відповідь месенджер став використовувати вбудовані методи обходу блокувань, завдяки чому у багатьох користувачів програма працює без використання анонімайзерів.

Для обходу обмежень Telegram скористався IP-адресами хостинг-провайдерів Amazon і Google. 16-17 квітня «Роскомнагляд» заблокував близько 17 мільйонів адрес цих хмарних сервісів, після чого користувачі ряду російських сайтів і сервісів, які також використовують ці сервіси, зіткнулися зі збоями в роботі.

Як відомо, 13 квітня Telegram у Росії внесли до реєстру заборонених сайтів.

Telegram має намір використовувати вбудовані методи обходу блокувань, які не вимагають додаткових дій від користувачів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: