Ізраїль планує стати четвертою державою світу, яка висадить на Місяць зонд

Ізраїль планує стати четвертою державою світу, яка висадить на Місяць зонд

Наразі на поверхні супутника Землі побували зонди США, Росії та Китаю

Цього тижня ракета Falcon-9 має вивести в космос ізраїльський зонд Beresheet, який повинен сісти на поверхню Місяця

Ізраїль прагне стати четвертою державою світу в справі підкорення Місяця - після США, Росії та Китаю - та висадити на поверхні супутника Землі свій космічний апарат.

Відповідні плани оприлюднила в понеділок, 18 лютого, ізраїльська організація SpacelL, пише DW.

Цього тижня в ніч на 22 лютого ракета Falcon-9 приватної американської компанії SpaceX має стартувати з космодрому на мисі Канаверал. На борту ракети перебуватиме ізраїльський космічний зонд Beresheet.

«Цей космічний апарат, що завбільшки з пральну машину, повинен сісти на поверхню природного супутника Землі значно пізніше - 11 квітня цього року», - зазначається в повідомленні прес-служби SpacelL.

Зонд матиме на борту серед іншого й капсулу з посланням, що міститиме багато інформації. Зокрема, в капсулі буде й Старий Заповіт єврейською мовою, записаний на носій, завбільшки з монету.

Хоч відстань між Землею і Місяцем становить близько 384 тисяч кілометрів, ізраїльський космічний апарат подолає до 6,5 мільйона кілометрів, бо йому для досягнення небесного світила доведеться зробити чимало витків навколо Землі, зауважили в SpacelL.

Beresheet - єврейська назва першої книги Біблії Буття. Цей проект зародився ще 2011 року як частина конкурсу Google Lunar X-Prize, але згодом у Ізраїлі його оголосили національним проектом.

Ізраїльські вчені сподіваються отримати завдяки цій місії корисний досвід для майбутніх комерційних посадок на Місяці.

Нагадаємо, у мережі з'явився повний відеозапис посадки космічного апарату «Чан'е-4» на зворотному боці Місяця.

До слова, росток бавовни, який став першою рослиною, що виросла на Місяці, загинув. Він проіснував дев’ять днів після початку китайської експедиції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: