Microsoft буде зберігати дані європейських клієнтів в Євросоюзі

Microsoft буде зберігати дані європейських клієнтів в Євросоюзі

Влітку 2020 року Європейський суд ухвалив, що трансфер даних до Сполучених Штатів піддає європейців ризику стеження з боку американської влади

Компанія Microsoft буде зберігати дані європейських клієнтів з комерційного і державного секторів на території Євросоюзу, повідомив президент і головний юрист корпорації Бред Сміт.

«Якщо ви є клієнтом комерційного або державного сектора в ЄС, ми вийдемо за рамки наших існуючих зобов'язань по зберіганню даних і дозволимо вам обробляти і зберігати всі ваші дані в ЄС. Іншими словами, нам не потрібно буде переміщати ваші дані за межі ЄС», - написав Сміт у своєму блозі.

За його словами, Microsoft негайно почне необхідні для виконання цього зобов'язання роботи, вони повинні бути завершені до кінця наступного року.

Влітку 2020 року Європейський суд ухвалив, що трансфер даних до Сполучених Штатів піддає європейців ризику стеження з боку американської влади. Дане рішення скасувало угоду Європейського союзу і США про передачу даних, відоме як Privacy Shield.

До слова, у новій версії Windows драйвери для обладнання будуть ізольовані від інших компонентів системи.

Журналісти пояснили, що, починаючи з випущеної в 2006 році Windows Vista, драйвери для сторонніх компонентів комп'ютера зберігалися в папці DriverStore. Даний каталог був розташований в системній папці System32.

У наступній версії операційної системи від Microsoft необхідні для роботи драйвери відеокарти, звукової карти, материнської плати, принтерів і інших пристроїв будуть зберігати в папці Oemdrivers.

Фахівці відзначили, що таким чином Microsoft може вирішити проблему нестабільності ОС і знизити ризик появи збоїв і «синього екрану смерті» (Blue Screen of Death, BSoD). Це пов'язано з тим, що каталог Oemdrivers є ізольованим від системних компонентів і не може порушити їх роботу.

Як і раніше, ОС від Microsoft буде дозволяти установку тільки тих драйверів, які мають цифровий підпис від виробника компонентів комп'ютера.

«Oemdrivers – це більше, ніж просто поліпшення безпеки. Це також додатковий рівень продуктивності, особливо якщо ви часто оновлюєте сторонні драйвери», – зазначили в компанії.

Наразі описана журналістами функція доступна лише в попередніх збірках ОС. Очікується, що вона з'явиться в новій версії Windows, яка фігурує під кодовою назвою Sun Valley («Сонячна долина»).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: