Смартфон на Android можна зламати звичайним зображенням

Смартфон на Android можна зламати звичайним зображенням
Зловмисник може отримати повний контроль над пристроєм, якщо буде відкрито файл зі шкідливим кодом

Вразливість охоплює користувачів з ОС Android з 7.0 (Nougat) до 9.0 (Pie)

Згідно з останніми висновками служби безпеки Google, перегляд зображення у форматі png на вашому Android-смартфоні може привести до сумних наслідків, аж до повної непрацездатності пристрою або відправки ваших персональних даних третім особам. Про це пише Andro News.

В останньому бюлетені з безпеки Android докладно описано кілька критичних вразливостей даної мобільної операційної системи, три з яких пов'язані з тим, як операційна система оброблює файли png.

Суть в тому, що зловмисник може відправити вам png-файл, що містить шкідливий код. При відкритті такого файлу вбудований в нього код отримає можливість виконання з адміністративними правами, а це тягне за собою повний контроль над пристроєм з доступом до всіх його функцій, налаштувань, особистих файлів і т.д. Варто зауважити, що якщо файл був упакований правильно, то ви навіть зможете переглянути зображення, тому відрізнити заражений файл від звичайного будь-яким наочним способом не вийде.

Вразливість зачіпає версії ОС Android з 7.0 (Nougat) до 9.0 (Pie). Експерти з безпеки постійно попереджають про те, що не можна завантажувати і встановлювати додатки з невідомих і ненадійних джерел, але мультимедійні файли, такі як зображення, аудіо та відео файли, як правило, вважаються безпечними, і це основна проблема даного типу вразливості.

Водночас патч безпеки ОС Android від 5 лютого закриває вразливість. Смартфони лінійки Pixel, звичайно ж, найпершими отримали це оновлення, а що стосується пристроїв від інших виробників - їм доведеться трохи почекати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: