Telegram може відмовитись від публічного ICO

Telegram може відмовитись від публічного ICO

Pагальна сума коштів, яку TON планує залучити від всіх інвесторів, становить до $3 млрд

Telegram Open Network Павла Дурова може відмовитися від проведення публічного ICO. Компанія готова провести закритий продаж токенів серед невеликого кола інвесторів і залучила фонди iTechCapital і Da Vinci Capital до їх пошуку.

Публічне ICO (initial coin offering - первинне розміщення монет криптовалюти або токенів - жетонів, що дають їх власникам певні права) проекту Telegram Open Network (TON) Павла Дурова, проведення якого очікувалося в березні, може не відбутися. Компанія готова обмежитися двома закритими інвестиційними раундами серед кваліфікованих інвесторів, а також виділити частину токенів команді розробників TON. Це випливає з двох презентацій для потенційних інвесторів, передає РБК. Це матеріали, в яких від імені венчурних фондів iTechCapital і Da Vinci Capital інвесторів запрошують брати участь у проведеному зараз другому раунді закритого продажу токенів TON. Їх справжність підтвердили три інвестори.

Згідно з пропозиціями, позначеними в презентації, загальна сума коштів, яку TON планує залучити від всіх інвесторів, становить до $3 млрд. Компанія має намір випустити 5 млрд токенів Gram, з них 52-54% будуть розподілені серед інвесторів першого і другого раундів закритого продажу токенів, ще 4% буде виділено розробникам TON, а 42-44% токенів не будуть розпродані і збережуться в якості резерву.

За даними РБК, TON дійсно може відмовитися від публічного ICO: «У них навіть за умови закритого розміщення є можливість набрати всю потрібну їм суму - пропозицій від інвесторів багато. До того ж «невідповідним» інвесторам вони зараз можуть відмовляти, чого при публічному розміщенні може не вийти».

Раніше кілька співрозмовників РБК з російської венчурної індустрії повідомляли, що запрошення брати участь у другому раунді ICO Telegram отримали венчурні фонди, також їм запропонували залучити до ICO своїх пайовиків.

Наприкінці 2017 року з'явилася інформація про плани Telegram запустити блокчейн-проект і провести ICO. На YouTube була опублікована коротка презентація проекту, але Павло Дуров не підтверджував її справжність. На початку цього року в публічному доступі виявився 132-сторінковий документ, підписаний Миколою Дуровим, технічним директором Telegram і братом Павла Дурова. У ньому розповідалося про плани Telegram запустити власну блокчейн-платформу під назвою Telegram Open Network (TON), а також криптовалюта Gram.

Інвесторами першого раунду TON виявилися засновник Qiwi Сергій Солонін, який вклав $17 млн, і засновник «Вімм-Білль-Данн» Давид Якобашвілі, який інвестував $10 млн. Всього в цьому раунді брав участь 81 інвестор, від них залучили $850 млн, він був завершений у лютому, про що йшлося в документах, поданих компаніями Telegram Group Inc. і TON Issuer Inc. в Комісію з цінних паперів і бірж США.

Другий інвестиційний раунд для обмеженого кола інвесторів проводиться зараз, ціна токена в ході нього значно зросла. Якщо в першому раунді вона становила $0,38 за один токен, то в другому - від $1,1 до $1,45, випливає з пропозицій для інвесторів. Згідно з цими матеріалами, для залучення до участі у другому раунді Da Vinci Capital має намір зареєструвати на Кайманових островах окрему структуру - DVC TON Fund. Цей фонд буде приймати від інвесторів платежі в доларах і потім переказувати кошти юридичній особі, яка буде проводити продаж токенів - «токенізатору». DVC TON Fund може інвестувати до $50 млн.

Павло Дуров відмовився від офіційних коментарів.

Керуючий партнер DaVinci Capital Олег Желєзко відмовився від коментарів. «Я не можу вам нічого підтвердити, оскільки ми нікого нікуди не залучаємо», - повідомив партнер iTech Capital Гліб Давидюк.

Da Vinci Capital спеціалізується на прямих інвестиціях в компанії Росії та інших країн Євразійського економічного союзу. Під управлінням Da Vinci Capital знаходиться кілька фондів із загальним обсягом коштів понад $ 300 млн. У портфель Da Vinci Capital входять ІТ-компанії Sofline, EPAM Systems, ITinvest і ін.

iTech Capital був заснований в 2011 році з капіталом $100 млн. Фонд інвестував в компанії Aviasales, Ticketland, BitFury та ін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: