Агресивність Росії змушує НАТО збільшити оборонний потенціал – генсек

Агресивність Росії змушує НАТО збільшити оборонний потенціал – генсек
Штаб квартира НАТО

Існує небезпека, що Росія поступово стане рухатися в бік застосування ядерної зброї

НАТО слід збільшити оборонний потенціал і готовність до активних дій в світлі зростаючої агресії і непередбачуваності Росії, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг в інтерв'ю німецькому тижневику Welt am Sonntag, опублікованому в неділю, 18 березня.

Столтенберг очікує, що канцлер ФРН Ангела Меркель і інші глави держав-членів альянсу переглянуть свої попередні рішення вже на наступному саміті, враховуючи можливе нарощування Росією ядерного потенціалу.

«Ми готові відповісти в будь-який момент, якщо на члена альянсу нападуть. Ми хочемо переконливу політику стримування. Ми не хочемо війни. Наша мета -деескалація», - підкреслив генсек НАТО.

За словами Йенса Столтенберга, існує небезпека, що Росія поступово стане рухатися в бік застосування ядерної зброї. Тому НАТО слід покращувати свою підготовленість до оборони.

«Росія стає все більш непередбачуваною і все більш агресивною», - зазначив він. Проте, альянс готується до наступної зустрічі у форматі ради НАТО-Росія, до порядку якої може увійти тема гібридної війни, вказав Столтенберг.

За кілька днів до цього генеральний секретар альянсу заявив, що НАТО прагне до стратегічного партнерства і не хоче відновлювати холодну війну з Росією на тлі звинувачень на адресу Москви в отруєнні Сергія Скрипаля.

17 березня стало відомо, що Росія не має наміру підписувати договір про заборону ядерної зброї.

Як відомо, отруєних росіян – Сергія Скрипаля і його дочку Юлію – знайшли без свідомості в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня.

У Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна та його доньку  отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новичок», яку розробляла Росія.

Нагадаємо, 15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

23 російських дипломати поїдуть з країни 20 березня.

Глава МЗС Британії Борис Джонсон під час нещодавньої зустрічі з послом Росії Олександром Яковенком у відповідності з «британським протоколом» не потиснув йому руку.

Росія вирішила вислати з країни 23 дипломатичних співробітників посольства Великобританії в Москві.

Міністерство закордонних справ Великої Британії відреагувало на видворення 23 своїх дипломатів з РФ, зазначивши, що відповідь російської держави не змінює фактів і саме Росія є тією, хто грубо порушує міжнародне право.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: