Археологи виявили в Італії останки «дитини-вампіра»

Археологи виявили в Італії останки «дитини-вампіра»

Вік останків налічує не менше півтори тисячі років

Фото: David Pickel/Stanford University

Скелет із каменем у роті було знайдено під час розкопок на дитячому кладовищі V століття

Італійські й американські археологи виявили останки дитини, похованої за ритуалом поховання вампірів на давньому цвинтарі в італійському регіоні Умбрія. Про це інформує прес-служба Університету штату Арізона.

Скелет із каменем у роті було знайдено під час розкопок на дитячому кладовищі V століття в італійській комуні Луньяно-ін-Теверіна. Імовірно, дитина померла від малярії, а поховали її саме так, щоб вона не змогла «повстати з мертвих і поширити хворобу серед живих», пояснили вчені.

«Я ніколи не зустрічався з чимось подібним. Це неймовірно страшно і дивно. Тут таке називають вампіром Луньяно», - заявив археолог Арізони університету Девід Сорена.

Вік останків налічує не менше півтори тисячі років, він був встановлений під час радіовуглецевого аналізу. Саме в цей період жителі регіону зіткнулися з серйозною епідемією малярії.

Самі археологи вважають кладовище Луньяно-ін-Теверіна унікальним. У цьому місці вчені знаходили останки дітей, похованих із наповненим попелом бронзовим казаном і навіть із прив'язаним до кінцівок камінням.

Раніше повідомлялося, що біля узбережжя США знайшли легендарний корабель капітана Кука.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: