Білий дім розсекретив документи про прослуховування ФБР екс-радника Трампа

Білий дім розсекретив документи про прослуховування ФБР екс-радника Трампа
Білий дім розсекретив документи про прослуховування ФБР екс-радника Трампа
Фото: Pavel Golovkin/Associated Press

У ФБР вважають, що Картер Пейдж був предметом цілеспрямованого вербування з боку Росії

Адміністрація президента США Дональда Трампа в суботу, 21 липня, розсекретила документи, з яких випливає, що ФБР у 2016 році прослуховувало телефонні розмови радника Трампа у виборчому штабі Картера Пейджа, підозрюючи його в роботі на Росію.

Про це повідомляє The New York Times.

Як зазначає видання, публікація документів - результат політичного конфлікту в сенаті США, коли республіканці заявили, що ФБР перевищило свої повноваження, почавши прослуховування Пейджа.

З опублікованих документів випливає, що ФБР запитувало дозволу на прослуховування Картера Пейджа.

«ФБР вважає, що Пейдж був предметом цілеспрямованої вербування з боку російського уряду», - пояснює спецслужба в документі.

Звинувачення в роботі незареєстрованим агентом Росії проти Пейджа були висунуті ще в 2015 році через його контакти зі співробітниками російської розвідки в США. Пейдж не заперечував, що його намагалися вербувати російські агенти, проте заявляв, що не передав їм ніяких важливих відомостей.

Раніше повідомлялося, що колишній радник передвиборного штабу Дональда Трампа Картер Пейдж називав себе в одному з листів, датованому 25 серпня 2013 року, радником Кремля. 

Як повідомлялося, у понеділок, 16 липня, Трамп під час прес-конференції після зустрічі з Путіним у Гельсінкі заявив про недовіру висновкам власної розвідки щодо втручання РФ у президентські вибори, а також про те, що він більше вірить словам Путіна. Ця заява Трампа викликала різке обурення не тільки в таборі демократів, але й серед республіканців.

Раніше сенатор-республіканець Джон Маккейн розкритикував понеділкову прес-конференцію в Гельсінкі президента США Дональда Трампа і його російського колеги Володимира Путіна.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп жодного разу не згадав про Україну на підсумковій прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте також статтю: Побачення у Гельсінкі. Як Путін і Трамп «добре поговорили» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: