Британські винищувачі перехопили п'ять військових літаків РФ

Британські винищувачі перехопили п'ять військових літаків РФ

Винищувачі Королівських ВПС

Літаки РФ наблизилися до повітряного простору Естонії

Винищувачі Королівських ВПС Великої Британії були підняті по тривозі з метою перехоплення п'ятьох російських військових літаків, які наблизилися до повітряного простору Естонії.

За повідомленням міністерства оборони Сполученого Королівства, інцидент стався ще у четвер, пише «Укрінформ».

«Винищувачі Королівських ВПС були підняті по тривозі із завданням перехопити два російських Су-30 (багатоцільовий винищувач – ред.), Су-24 (фронтовий бомбардувальник – ред.) та транспортний літак Ан-12, які наближалися до північного узбережжя Естонії», - заявили у британському оборонному відомстві.

Як відзначається, це вже було четверте перехоплення британськими винищувачами російських військових літаків, починаючи з квітня, коли Королівські ВПС заступили на бойове чергування у рамках місії НАТО з охорони повітряного простору країн Балтії.

«Королівські ВПС виконують завдання спільно із своїми союзниками по НАТО з метою стримування російської агресії та запевнення союзників по Альянсу у відданості Великої Британії колективній обороні», - наголосили у британському міноборони.

Нагадаємо, 20 травня американські винищувачі F-22 перехопили чотири російські бомбардувальники Ту-95 і два російські винищувачі Су-35 біля узбережжя Аляски.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: