Чехія завозить з Китаю медичні маски навіть пасажирськими літаками

Чехія завозить з Китаю медичні маски навіть пасажирськими літаками
У Чехії діє надзвичайний стан і загальнонаціональний карантин у зв'язку з поширенням коронаві

Уряд Чехії заборонив громадянам з’являтися на вулиці без захисної маски чи респіратора

У мережі оприлюднили фото китайської авіакомпанії China Eastern, що у салоні пасажирського літака Boeing 777-300ER привезла медичні маски до Чехії.

«Цікавий спосіб перевезення вантажів у пасажирському авіалайнері. P.S.: Це на додачу до повного «Руслана», який цієї ночі розвантажили», - зазначають користувачі у Facebook.

Дехто у коментарях жартує, що чехи зібралися пізніше торгувати масками, оскільки країна знаходиться у центрі Європи.

Нагадаємо, 19 березня український транспортний літак Антонов Ан-124 «Руслан» мав доставити з Китаю до Чехії вантаж медичного обладнання і тести на коронавірус.

Як повідомлялося на Facebook-сторінці Збройних сил Чехії, у середу «Руслан» вилетів з Гостомеля до китайського міста Шеньчжень. «До Чехії він має привезти два мільйони респіраторів N95, п’ять мільйонів масок, 80 000 захисних окулярів, 120 000 захисних костюмів і 50 000 тестів», - йшлося у повідомленні.

Як повідомлялося, уряд Чехії схвалив заборону для громадян з’являтися на вулиці без захисної маски чи респіратора – заборона почала діяти опівночі в ніч на четвер, 19 березня.

У Чехії діє надзвичайний стан і загальнонаціональний карантин у зв'язку з поширенням коронавірусу. Навчальні заклади, ресторани і магазини, за винятком тих, що продають товари першої необхідності, закриті.

Людям дозволяється тільки ходити на роботу, до лікаря і за покупками. Прогулянки можливі, але тільки за умови відсутності скупчень людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: