Через коронавірус автомобільний ринок у ЄС скоротився на 76,3 відсотки

Через коронавірус автомобільний ринок у ЄС скоротився на 76,3 відсотки
Автомобільний ринок в ЄС обвалився через пандемію Covid-19

Обмеженння через Covid-19 спричинили найбільше падіння попиту на авто в Європі

Європейська асоціація виробників автомобілів (ACEA) повідомила, що автомобільний ринок у країнах Європейського Союзу скоротився на 76,3%.

Про це інформує Le Figaro.

«Європейський автомобільний ринок скоротився на 76,3% щодо річного показника. Причина – закриття дилерських центрів через коронавірус у багатьох країнах», – йдеться у повідомленні.

Минулого місяця на дороги ЄС виїхали лише 270 682 нових легкових автомобілі порівняно з 1,14 млн у квітні 2019 року. «У перший місяць обмеження, запроваджені у зв’язку з корона вірусом,  спричинили найбільше падіння попиту на авто в Європі. Більшість автосалонів у ЄС зачинені", -  повідомили в європейській асоціації.

Зазнали падіння усі національні ринки зазнали падіння: Італія (-97,6%), Іспанія (-96,5%) та Франція (-88,8%) потрапили до числа найбільш постраждалих країн. Німеччина зазнала менш катастрофічного падіння (-61,1%). Британський ринок впав на 97,3%.

Національна рада автомобільних професій Франції (CNPA) зазначила, що значна частина компаній може збанкрутували, а їхні працівники – опинитися на вулиці. Зокрема, на банкротство очікує 30% французький компаній. Від 40 000 до 50 000 робочих місць буде скорочено.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що світові виробники автомобілів один за одним зупиняють заводи через коронавірус. Так, Renault з 16 березня зупинила всі заводи у Франції. Раніше компанія встигла закрити підприємства в Іспанії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: