Ціни на нафту почали знижуватися після заяви ОПЕК

Ціни на нафту почали знижуватися після заяви ОПЕК
Нафта марки Brent подешевшала на 0,29% до $45,30 за барель до 10:05 за київським часом, після зростання 2% на попередній сесії

ОПЕК заявила, що попит на паливо впаде більше, ніж очікувалося

Нафта дешевшає в четвер, 13 серпня, після того, як ОПЕК заявила, що попит на паливо впаде більше, ніж очікувалося. Про це повідомляє агентство Reuters

Нафта марки Brent подешевшала на 0,29% до $45,30 за барель до 10:05 за київським часом, після зростання 2% на попередній сесії. Нафта WTI подешевшала на 0,33% до $42,53, після зростання на 2,6% в середу.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) заявила в щомісячному звіті, що світовий попит на нафту впаде на 9,06 млн барелів на добу до 90,63 млн барелів на добу, що більше, ніж зниження на 8,95 млн барелів на добу, очікуване місяць тому.

ОПЕК очікує, що в 2021 році світовий попит на нафту виросте на 7,00 мільйона барелів на добу до 97,63 мільйона барелів на добу.

«ОПЕК опублікувала ведмежий щомісячний прогноз, який вказує на те, що світовий попит на нафту в 2020 році впаде більш круто, ніж прогнозувалося раніше, з-за коронавірусу, і є сумніви у відновленні в наступному році», - сказав Автар Санду, старший менеджер по сировинним товарам в Phillip Futures.

Тим не менш, у США запаси сирої нафти і бензину впали минулого тижня, оскільки нафтопереробні підприємства збільшили виробництво, а попит покращився, говориться в доповіді уряду.

Попит на паливо в США минулого тижня зріс до 19,37 мільйона барелів на день, самого високого рівня з березня, як показали дані Управління з енергетичної інформації (EIA), в той час як видобуток нафти впала до 10,7 мільйона барелів на день (барелів на день) з 11 мільйонів барелів на добу.

Аналітики вважають, що зростаюча невизначеність з-за тупикової ситуації у Вашингтоні щодо пакету заходів стимулювання для підтримки відновлення після найсильнішого впливу пандемії коронавірусу також може чинити тиск на ціни.

Зазначимо, за даними НБУ, в липні 2020 року ситуація на світових товарних та фінансових ринках поліпшувалася на тлі подальшого зняття карантинних обмежень в ряді країн.

Нагадаємо, із-за падіння цін на нафту, в січні-липні 2020 року імпорт паливно-енергетичних товарів в Україну впав на 28% до $4,564 млрд.

Як повідомлялося 11 серпня, нафта почала дорожчати на тлі очікування масштабного стимулювання економіки США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: