До боротьби проти коронавірусу підключилися модні світові бренди

До боротьби проти коронавірусу підключилися модні світові бренди
Чимало компаній Євросоюзу демонструють відповідальність і солідарність, переводячи виробництво на допомогу боротьбі з коронавірусом – єврокомісар
Фото Twitter/ Т’єррі Бретон

Модні бренди Європи допомагають протистояти пандемії

Чимало європейських модних брендів вирішили розширити сферу діяльності і, крім пошиття одягу і виготовлення аксесуарів, тепер також вироблятимуть захисні засоби від коронавірусної інфекції Covid-19.

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомив 21 березня комісар ЄС з питань внутрішнього ринку Т’єррі Бретон.

«Чимало компаній Євросоюзу демонструють відповідальність і солідарність, переводячи виробництво на допомогу боротьбі з коронавірусом», – зазначив єврокомісар.

Йдеться про компанії LVMH, яка раніше почала виробляти антисептичні засоби, ZARA, H&M, Petit Bateau, Euratex, Pernod-Ricard та інші малі й середні підприємства, а також стартапи в багатьох галузях по всьому ЄС.

Це стало можливим завдяки тому, що Європейські комітети зі стандартизації та електротехнічної стандартизації на прохання Єврокомісії тимчасово внесли деякі види медичних виробів та індивідуальних засобів захисту до списку виключень щодо захисту інтелектуальної власності.

Йдеться про фільтруючі маски, медичні рукавички та захисний одяг.

Нагадаємо, дружина ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна, українська дизайнерка Світлана Бевза запускає виробництво захисних комбінезонів для медиків через спалах коронавірусу Covid-19. Світлана Бевза наголосила, що шитиме комбінезони безкоштовно, оскільки вважає це своїм обов’язком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: