Науковці пояснили аномально низьку смертність від коронавірусу в Німеччині

Науковці пояснили аномально низьку смертність від коронавірусу в Німеччині
Експерти не виключають, що спалах Covid-19 в Німеччині знаходиться на початковій стадії і що ситуація може погіршитися

Фахівці вказують на можливість Берліна проводити близько 160 тисяч аналізів на коронавірус щотижня

Пояснено аномально низьку, в порівнянні з іншими європейськими країнами, смертність від коронавірусу в Німеччині. Про це пише Financial Times.

Видання зазначає, що Німеччина прийняла основний удар. Країна входить в п’ятірку країн з найбільшим числом тих, що заразилися в світі (більше 20 тисяч осіб). В країні від коронавірусу померли 70 осіб, а повністю вилікувалися 180. При цьому смертність від пневмонії Covid-19, викликаної новим вірусом, одна з найнижчих у світі (0,35 відсотка). В інших найбільш уражених коронавірусом країнах цей показник сягає 10 % (Італія), 3 % (Франція), 5 % (Іспанія) і 4 % (Китай).

Опитані виданням експерти припускають, що ця аномалія пояснюється більш ранньою стадією спалаху і більш низьким середнім віком заражених. За оцінками інституту Роберта Коха, вік більше 80 % інфікованих в Німеччині не досягає 60 років.

Крім цього, фахівці вказують на можливість Берліна проводити близько 160 тисяч аналізів на коронавірус щотижня, що більше, ніж всі європейські країни провели разом з початку кризи. Інший фактор – професійне оснащення лікарень усім необхідним обладнанням. Так, в середині березня німецький уряд замовив додаткові 10 тисяч апаратів для вентиляції легенів (до цього в медустановах було доступно 25 тисяч апаратів).

Проте експерти не виключають, що спалах Covid-19 в Німеччині знаходиться на початковій стадії і що ситуація може погіршитися.

Нагадаємо, 18 березня, Німеччина закрила морські і повітряні кордони для громадян ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: