До Сирії прибули міжнародні експерти для розслідування хіматаки в Алеппо

До Сирії прибули міжнародні експерти для розслідування хіматаки в Алеппо
Сирія

24 листопада 2018 року ОЗХЗ отримала інформацію про можливе застосування хімічної зброї в Алеппо і «почала стежити за ситуацією

Фахівці Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) прибули до Сирії для розслідування можливого застосування хімічної зброї в Алеппо у листопаді 2018 року.

Про це заявила у вівторок офіційний представник організації Депт Чоубей, пише «Тасс».

За її словами, 24 листопада 2018 року ОЗХЗ отримала інформацію про можливе застосування хімічної зброї в Алеппо і «почала стежити за ситуацією».

У свою чергу гендиректор організації Фернандо Аріас «поінформував членів ОЗХЗ про можливий інцидент і закликав усі сторони, які володіють будь-якою інформацією із цього приводу, поділитися нею з Технічним секретаріатом».

«На початку грудня (2018 року) передова група була розміщена в Сирії для збору додаткової інформації. З цього моменту тривають консультації із сирійською владою. Експерти Місії зі встановлення фактів застосування хімічної зброї в Сирії прибули у країну на початку січня», - доповіла Чоубей.

За її словами, фахівці ОЗХЗ «продовжать незалежно збирати й аналізувати інформацію і повідомлять про результати своєї роботи державам-учасницям Конвенції про заборону хімічної зброї».

Офіційний представник також запевнила, що «для гарантування безпеки співробітників ОЗХЗ вживаються всі необхідні заходи».

Нагадаємо, Державний департамент США заявляв, що Росія допомагала режиму президента Сирії Башара Асада інсценувати хімічну атаку в Алеппо, щоб підірвати режим припинення вогню.

Раніше державне сирійське агентство SАNА повідомило, що 24 листопада бойовики обстріляли реактивними снарядами з отруйними газами місто Алеппо.

Під удар снарядів «токсичним газом» потрапив район Халидія, що призвело до жертв серед мирного населення. Йшлося про щонайменше 100 постраждалих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: