Два десятки делегатів закликали ПАРЄ перевірити «нелегітимність» Путіна

Два десятки делегатів закликали ПАРЄ перевірити «нелегітимність» Путіна
Звернення підписали депутати ПАРЄ з Естонії, Великої Британії, Ірландії, Німеччини, Литви, Латвії, України, Азербайджану
фото: Олексій Гончаренко / Facebook

Документ вже надійшов до секретаріату ПАРЄ

23 делегати Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) підтримали звернення щодо перевірки «нелегітимності» президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомив віцепрезидент комітету ПАРЄ з міграції, біженців та переміщених осіб Олексій Гончаренко у Facebook.

«Щойно разом із головою литовської делегації Емануелісом Зінгерисом подали цей документ до секретаріату ПАРЄ. Нас підтримали депутати з Естонії, Великої Британії, Ірландії, Німеччини, Литви, Латвії, України, Азербайджану», – зазначив Гончаренко.

Він додав, що ще в 2020 році в Росії було прийнято поправки до конституції, включаючи поправки про обнулення термінів Путіна. Таким чином, він зможе обіймати найвищу посаду в державі до 2036 року.

Звернення щодо перевірки нелегітимності президента РФ, фото: Олексій Гончаренко / Facebook Звернення щодо перевірки нелегітимності президента РФ, фото: Олексій Гончаренко / Facebook

«Венеціанська комісія зазначала, що деякі поправки суперечать статтям конституції. Тому ми закликаємо Парламентську Асамблею Ради Європи заслухати доповідь, щоб вивчити питання легітимності/нелегітимності обнулення термінів Путіна, а також законність повноважень майбутнього президента Росії у принципі», – пояснив український нардеп.

Нагадаємо, напередодні ПАРЄ провалила голосування за українофоба Толстого на пост віцепрезидента.

До слова, головою ПАРЄ став політик, який ініціював повернення Росії в Асамблею. За Тіні Кокса проголосували 164 депутати, його єдина суперниця на виборах – «слуга народу» Марія Мезенцева отримала 80 голосів.

Як відомо, 24 січня у Страсбурзі розпочалася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Під час відкриття сесії, коли відбувається процедура перевірки повноважень національних делегацій, Україна і країни групи Baltic plus – Латвія, Литва, Естонія, Грузія і Польща – оскаржили повноваження Росії в ПАРЄ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: