Екс-президента Південної Кореї засудили до 24 років тюрми

Екс-президента Південної Кореї засудили до 24 років тюрми
Пак Кин Хе

Колишню очільницю Південної Кореї звинувачують у корупції

Центральний суд Сеула засудив колишнього президента Південної Кореї Пак Кин Хе, затриману навесні минулого року за звинуваченням в корупції, до 24 років в'язниці. Про це повідомляють південнокорейські ЗМІ.

Пак Кин Хе була затримана в кінці березня 2017 року. Їй пред'явлено звинувачення по 18 пунктам, у тому числі в корупції, хабарництві, перевищенні посадових повноважень, а також в розкритті державної інформації.

Нагадаємо, 10 березня 2017 Конституційний суд Південної Кореї остаточно затвердив імпічмент президента. До позачергових виборів обов'язки президента Південної Кореї виконував прем'єр-міністр країни Хван Ге Ан. 

65-річна Пак Кин Хе підозрювалась в змові зі своєю подругою Цой Сун Сіль. 

Слідство вважало, що від їхніх дій постраждали такі компанії як Samsung, Hyundai Motor, POSCO, KT. фактичний керівник Samsung Лі Чже Ен був заарештований за підозрою в корупції, своєї провини він не визнав.

10 травня 2017 кандидат від Демократичної партії «Тобуро» Мун Чже Ін офіційно переміг на президентських виборах Південної Кореї.

27 лютого повідомлялося, що прокуратура Республіки Корея заявила про те, що буде вимагати в суду 30 років ув’язнення колишньому президенту Пак Кин Хе, яка є фігуранткою скандалу за участю представників великого бізнесу.

Читайте також: Імпічмент президенту під час війни. Досвід Південної Кореї

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: