Експерт: Кремль давно вже визначив своє бачення «великої угоди» з Заходом

Експерт: Кремль давно вже визначив своє бачення «великої угоди» з Заходом

Лілія Шевцова

«Конфронтація - це той інструмент, за допомогою якого Путін намагається схилити Захід»

Кремль давно вже визначив своє бачення «великої угоди» з Заходом. Таку думку в інтерв’ю «Главкому» висловила російський політолог, дослідник Chatham House (Королівський інститут міжнародних відноси, Лондон) Лілія Шевцова.

«Це бачення не включає повторення Ялти – угоди про розподіл сфер впливу, — пояснює Шевцова. — Кремль вимагає від Заходу визнати за Росією право інтерпретувати основні принципи і правила гри на міжнародній сцені, основні стандарти міжнародних відносин: територіальна цілісність, суверенітет, демократія тощо».

На думку Шевцової, це, по суті, дуже серйозна вимога, і Захід не готовий до такого роду великих угод. І, швидше за все, ніколи на них не пристане. Але, як зазначає політолог, Захід, мабуть, готовий створювати канали постійного спілкування з російською стороною з питань безпеки, врегулювання міжнародних конфліктів, енергобезпеки, наркотрафіку, міграції тощо.

«Захід готовий говорити про конфлікт Росії з Україною, але тільки за участю самої України, що дуже добре. Путін у 2017 році пропонував Трампу і Тіллерсону обговорювати українську проблему без українців. Ось бачення Кремля можливої угоди з Заходом. І конфронтація - це той інструмент, за допомогою якого Путін намагається схилити Захід», - пояснює Шевцова.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Лілія Шевцова: Ніколи російське суспільство з часу розпаду СРСР не було настільки деморалізованим, як зараз.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: