Естонія першою почне тестування японського препарату від Covid-19

Естонія першою почне тестування японського препарату від Covid-19
В Японії речовину фавіпіравір використовують для лікування Covid-19 з лютого

Естонія зобов’язалася поділитися результатами клінічних випробувань

ряд Японії передав партію медпрепарату авіган (діюча речовина фавіпіравір) у посольство Естонії в Токіо, ліки випробують на ефективність проти коронавірусної інфекції Covid-19. Про це 10 травня повідомило міністерство закордонних справ Естонії.

Партія препарату, спочатку призначеного для лікування грипу, прибуде в Естонію наступного тижня.

«Те, що Естонія отримає від Японії препарат авіган, є дуже гарним прикладом міжнародної співпраці у кризовій ситуації. 7 травня я розмовляв з японським колегою Тосіміцу Мотегі і подякував йому», – зазначив глава естонського МЗС Урмас Рейнсалу.

Препарат Японія передала безоплатно у межах міжнародної співпраці, Естонія зобов’язана поділитися результатами клінічних випробувань. Авіган будуть вводити людям, зараженим коронавірусом.

Естонія стала першою країною, яка отримає ліки для клінічних випробувань. Усього приблизно 80 країн попросили Японію надіслати їм авіган, серед них – Україна.

В Японії речовину фавіпіравір використовують для лікування Covid-19 із лютого. Зазначають, що він полегшує перебіг захворювання. За інформацією китайської влади, японський препарат від грипу під час пробних клінічних випробувань у Вухані і Шеньчжені продемонстрував «гарну ефективність». Видання Nikkei підкреслювало, що під час експериментів було встановлено, що фавіпіравір може викликати загибель плоду у тварин, у зв’язку з цим ліки з цією речовиною не можна приймати вагітним жінкам.

До відома, у світі станом на 10 травня 4 024 009 інфікованих коронавірусом SARS-CoV-2. Загальна кількість померлих складає 279 311 осіб. У свою чергу, одужали 1 375 624 людей.

Найбільше у світі смертей зафіксовано в США – 78 795 осіб, Великій Британії – 31 662, Італії – 30 395, Іспанії – 26 478 і в Франції – 26 313. У Китаї загалом – 4637, без змін уже більше двох тижнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: