Глава МЗС Австрії: запрошення Путіна на весілля було дуже спонтанним рішенням

Глава МЗС Австрії: запрошення Путіна на весілля було дуже спонтанним рішенням

Карін Кнайссль та Володимир Путін на весіллі

За словами Кнайссль, вона не сподівалася, що Путін приїде на її весілля

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль запевняє, що запрошення президента РФ Володимира Путіна на власне весілля було спонтанним рішенням без сподівання, що він приїде.

Про це вона заявила в інтерв’ю телеканалу ServusTV.

«Я не збираюся вдруге виходити заміж», - сказала Кнайссль, коментуючи питання, чи запросила б знову президента РФ на весілля після всього того медійного скандалу, який мав місце.

За її словами, запрошення Путіна, який у той момент у липні перебував з візитом у Відні, було «дуже спонтанним»: «Я тоді вчинила спонтанно. Це не був якийсь прорахований крок. Я тоді хотіла, так би мовити, поділитися (радістю - ред.) з моїми друзями. І я тоді не розраховувала, що він прийме запрошення».

Висвітлення події в австрійських та міжнародних ЗМІ Кнайссль назвала «далеким від реальності». За її словами, візит Путіна 18 серпня до Австрії був офіційним, російське посольство надіслало вербальну ноту з цього приводу. В Граці він мав провести розмови, і потім додатково заїхати на весілля. Заходи безпеки вживалися з огляду на статус офіційного візиту глави іноземної держави, а не на його поїздку на приватне свято.

Вона додала, що з Путіним провела просто приватну розмову: «У мене немає проблем з тим, щоб, так би мовити, цю приватну розмову, яку ми мали, відокремлювати від інших речей».

В інтерв’ю вона також прокоментувала санкції ЄС проти Росії, нагадавши, що нещодавно вони були продовжені, і наразі немає підстав для їх скасування.

Як відомо, 18 серпня Кнайссль станцювала з Путіним на своєму весіллі, викликавши хвилю критики у місцевих медіа, які звинуватили її у підриві політики ЄС щодо Росії.

Згодом австрійський канцлер заспокоїв критиків танців Путіна на весіллі.

Варто зазначити, що глава МЗС Австрії не шкодує про запрошення Путіна на весілля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: