Глава МЗС України наступного тижня відвідає Румунію та Португалію

Глава МЗС України наступного тижня відвідає Румунію та Португалію
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Робочі візити очільника зовнішньополітичного відомства заплановані на 7-9 вересня вересня

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 7-8 вересня здійснить робочий візит до Румунії, а 9 – відвідає з робочим візитом Португалію.

Про це повідомляє пресслужба МЗС. 

Зазначається, що головню метою візиту до Румунії є зміцнення співпраці у двосторонній та багатосторонній сферах. У рамках візиту відбудуться переговори Дмитра Кулеби із главою зовнішньополітичного відомства Румунії Богданом Ауреску.

Глава МЗС України також зустрінеться з прем’єр-міністром Румунії Людовіком Орбаном, керівництвом комісій парламенту, представниками української громади.

Окрім того, Кулеба як почесний гість виступить на щорічній нараді румунських дипломатів.

Низку зустрічей міністр проведе і під час робочого візиту до Португалії.

«Програма візиту передбачає переговори з міністром закордонних справ Португалії Аугушту Сантушем Сілвою, зустрічі з головою комітету у закордонних справах та з питань португальських громад Асамблеї Республіки (парламенту) Португалії Сержіу Пінту, міністром у справах економіки та цифровізації Педру Віейрою, а також представниками ділових кіл Португалії. Планується окрема зустріч в Лісабоні з українською громадою», – додає Урядовий портал.

У рамках візиту відбудеться підписання Дорожньої карти українсько-португальських відносин на 2020-2022 роки.

До слова, напередодні Кулеба заявив, що в умовах пандемії ще три країни відкрили кордони для громадян України. Таким чином, обмеження для українців зняли вже 48 країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: