Глава Пентагону Меттіс написав прощального листа перед відставкою

Глава Пентагону Меттіс написав прощального листа перед відставкою
Міністр оборони США Джеймс Меттіс

Меттіс висловив упевненість, що Пентагон залишається в найкращих руках

Міністр оборони США Джеймс Меттіс в останній день перебування на посаді висловив упевненість у ідеалах американського війська та побажав усім «зберігати віру в країну» в нинішні важкі часи.

Про це він заявив у прощальному листі, текст якого має у своєму розпорядженні «Укрінформ».

«1 лютого 1865 року президент Лінкольн надіслав генералу Уліссу Гранту телеграму з одним реченням. У ньому йшлося: «Нехай ніякі події не змінюють, не перешкоджають та не затримують ваші військові дії чи плани», - написав глава Пентагону після того, як вимушений був подати у відставку через несподіване рішення президента Трампа згорнути військову місію США в Сирії.

Водночас, Меттіс висловив упевненість, що Пентагон залишається в найкращих руках.

«Я впевнений, що кожен із вас й надалі буде відданим нашій клятвеній місії – підтримувати й обороняти Конституцію, захищаючи наш спосіб життя», - зауважив він.

Як підкреслив Меттіс, під час його керівництва, міністерство оборони США довело, що перебуває в найкращій формі в найскладніші часи.

«Тому зберігайте віру в нашу країну й тримайтеся разом з нашими союзниками та проти наших ворогів», - закликав глава Пентагону.

Як відомо, у грудні  глава Пентагону Джеймс Меттіс написав лист про відставку президенту США Дональду Трампу. Цей крок послідував після рішення Трампа вивести війська США з Сирії, що, як повідомляється, він зробив всупереч порадам Меттіса та інших радників з національної безпеки.

Згодом Трамп розповів про розбіжності з Меттісом.

23 грудня Трамп оголосив про призначення Патріка Шанахана міністром оборони США. Новий глава Пентагону розпочне виконувати свої обов'язки з 1 січня 2019 року.

На думку Трампа, Шанахан, котрий донедавна посідав пост заступника глави американського оборонного відомства, є «дуже талановитою» людиною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: