Європарламент буде розслідувати вбивство журналіста в Словаччині

Європарламент буде розслідувати вбивство журналіста в Словаччині
Європарламент

Після вбивства журналіста Яна Куцяка Європарламент направляє в Словаччину свою делегацію

Європарламент збирається на наступному тижні відправити до Словаччини делегацію для розслідування обставин вбивства словацького журналіста Яна Куцяка. Про це в неділю, 4 березня, повідомила голова комітету Європарламенту з контролю за бюджетом Інге Гресле.

У Брюсселі неодноразово заявляли, що не збираються залишити вбивство журналіста без уваги. Зокрема, єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер повідомив, що в Брюсселі мають намір ініціювати своє розслідування фінансових потоків, про які писав убитий.

Тим часом смерть журналіста може привести до розвалу урядової коаліції. Партія «Міст», що входить до неї, збирається провести консультації щодо виходу з уряду в зв'язку з відмовою міністра внутрішніх справ Роберта Калиняка вийти у відставку. «Міст» вимагає відставки політика.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. Він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану «Ндрангета».

Уряд Словаччини запропонував мільйон євро за інформацію, яка допоможе у розслідуванні вбивства журналіста.

Міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка.

В суботу у словацькому селі Штявнік, що на півночі країни, відбувся похорон вбитого наприкінці лютого журналіста-розслідувача Яна Куцяка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: