Канада не бачить підстав повернення Росії до «Великої сімки»

Канада не бачить підстав повернення Росії до «Великої сімки»

Росія не зацікавлена у тому, аби поводитися відповідно до правил західних демократій, заявила Христя Фріланд

Поведінка сучасної Росії не дає підстав запросити її повернутися до «Великої сімки» (G7). Про це під час саміту G7 заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

«Позиція Канади абсолютно чітка: наразі абсолютно немає підстав повертати Росію із її чинною поведінкою назад до G7», - сказала вона.

Фріланд нагадала, що РФ свого часу запросили приєднатися до G7 «як до клубу світових демократій».

«Однак, Росія чітко заявила, що не зацікавлена у тому, аби поводитися відповідно до правил західних демократій. Вона недвозначно зробила це, коли вдерлася до України, анексувала Крим, постійно підтримуючи війну на сході України та продовжуючи атакувати наші демократії, що у чергове продемонстрував напад у Солсбері», - наголосила глава МЗС Канади.

Раніше лідери країн «Великої сімки» на саміті в канадському Квебеку одноголосно виступили проти повернення Росії у формат G8, що раніше запропонував президент США Дональд Трамп.

Як повідомлялося, раніше американський президент Дональд Трамп висловився за відновлення членства Росії у Великій вісімці. Його підтримав прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

У Франції назвали «непослідовною» пропозицію Трампа повернути Росію в G8.

У Канаді заявили, що позиція країни в питанні повернення Росії у Велику вісімку (G8), яка полягає в тому, що це можливо лише після деоккупации Криму, залишається незмінною.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель, виступаючи в середу в бундестазі, заявила, що не бачить на сьогодні передумов повернення Росії в G7.

Президент Європейської Ради Дональд Туск виступає проти перегляду формату G7 та повернення до нього Росії.

Росія була виключена з групи держав із найрозвиненішими економіками після анексії українського Криму в 2014 році. Сьогодні до групи належать Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія.

Сенатор Джон Маккейн розкритикував пропозицію президента США Дональда Трампа повернути Росію до складу «Великої вісімки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: