Кількість російських шпигунів у Великій Британії вп’ятеро більша, ніж у період холодної війни - доповідь

Кількість російських шпигунів у Великій Британії вп’ятеро більша, ніж у період холодної війни - доповідь

Половина з дипломатів РФ у Великі Британії – це шпигуни, каже доповідь

Половина акредитованих на Британських островах російських дипломатів – шпигуни, – оцінюють автори доповіді лондонського аналітичного центру Henry Jackson Society. І це попри факт, що після замаху в Солсбері, в якому британці звинувачують Кремль, 23 росіян було видалено.

Вважається, що інші агенти працюють без дипломатичного прикриття. У рапорті навіть вказано конкретні місця – наприклад, російський культурний центр в Кенсінґтоні та торгове відділення в Гайґейті на півночі столиці.

Ці оцінки свідчать про те, що кількість російських шпигунів у Великій Британії уп’ятеро більша, ніж у період холодної війни. А ще 2010 року британські служби оцінювали, що рівень приблизно такий же, як у 1980-і роки.

«Є питанням, чи оцінка служб була неправильною, чи Росія посилила активність, а, може, – відзначає кореспондент Польського радіо з Лондона Адам Домбровський, – правдивими є обидві версії. Лондон – це передова лінія для шпигунських дій Кремля, а столиця на це не готова, – остерігають автори доповіді».

Раніше глава швейцарської спецслужби на тлі двох великих справ російських агентів, які намагалися отримати дані на території Швейцарії, заявив, що шпигунство Росії в Швейцарії є значним, і воно зростає.

В ЄС можуть ввести санкції проти російських кібершпигунів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: