Лукашенко попередив: вимоги до тих, хто перебуває на самоізоляції, посилять «до потемніння в очах»

Лукашенко попередив: вимоги до тих, хто перебуває на самоізоляції, посилять «до потемніння в очах»

Лукашенко попередив про посилення вимог до тих, хто перебуває на самоізоляції

«Карантин не зупинить поширення вірусу», – вважає Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що разі потреби, вимоги до тих, кого відправляють на самоізоляцію для протидії поширенню коронавірусу, можуть посилити. Зараз у Білорусі опрацьовують відповідний правовий акт.

Про це повідомляє портал Tut.by.

«Якщо хочете, давайте посилимо вимоги до тих, кого відправляють на самоізоляцію. Ми перевірили один раз: їх відправили додому, але жорсткого законодавчого акту немає, і 400 осіб вдома не знайшли. Ми можемо посилити так, що в очах потемніє», – попередив Олександр Лукашенко.

Загалом, за словами Лукашенка, більшість громадян проявляють свідомість і намагаються захистити себе від зайвих контактів. «Ми нічого не забороняємо, людина має право своїм життям розпоряджатися сам. Але ми як держава повинні допомогти йому захиститися в цей період», – сказав президент Білорусі.

«Закрити людей в квартирах, як деякі і в уряді мені пропонували, – це справа однієї доби. Завтра введемо військових, омонівців мобілізуємо – протягом доби нікого не буде на вулиці, я вам це гарантую. Ви вважаєте, що це метод боротьби? Я вважаю, ні», – сказав Лукашенко.

На його думку, це не зупинить поширення вірусу. «Подивіться, що відбувається там, де спробували людей закрити: нічого не вийшло. Тому ми спочатку обрали (і ВООЗ це схвалив) точкову тактику боротьби. Негайно були віддані команди, щоб ми поставили людей в аеропортах і на кордоні. Ми побачили, що цей вірус був привезений з-за кордону, тому нам треба було проконтролювати це. І ми продовжуємо цю роботу, смикатися тільки не треба. Треба кожному сумлінно і чесно ставитися до своєї роботи», – сказав Лукашенко.

Нагадаємо, 28 березня. президент Білорусі Олександр Лукашенко під час хокейного матчу вимовив фразу «краще померти стоячи, ніж жити на колінах», коментуючи ситуацію з коронавірусом.

31 березня Лукашенко визнав наявність спалаху інфекційних захворювань у Вітебській області, але відмовився вводити карантин. Місцеві медики при цьому стверджують, що влада приховує достовірну інформацію про поширення коронавірусу в країні.

За останніми даними, в Білорусі коронавірусом заразилася 861 людина, 13 померли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: