«Марна трата часу»: Трамп покинув переговори з демократами щодо «шатдауну»

«Марна трата часу»: Трамп покинув переговори з демократами щодо «шатдауну»
Президент США Дональд Трамп

В адміністрації Трампа повідомили, що «президент буде твердо стояти за безпеку кордонів»

Президент США Дональд Трамп залишив зустріч з лідерами Демократичної партії в двох палатах Конгресу - Чаком Шумером і Ненсі Пелосі, де сторони повинні були обговорити кроки для припинення зупинки уряду («шатдауна»).

Про це Трамп написав у Twitter.

За його словами, переговори не просунуться в позитивному ключі, поки не буде схвалене питання фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

«Тільки що покинув зустріч з Чаком (Шумером) і Ненсі (Пелосі), лише марна трата часу. Я запитав, що відбудеться протягом 30 днів, якщо я швидко все відкрию і відновлю (для закінчення «шатдауна», - ред.), ви схвалите план з безпеки на кордоні, що включає стіну або металеву огорожу? Ненсі сказала «ні». Я сказав, бувайте-бувайте, ніщо інше не спрацює!», - написав Трамп.

Також інформацію про те, що Трамп влаштував демарш під час переговорів підтвердили у Білому домі.

В адміністрації Трампа повідомили, що «президент буде твердо стояти за безпеку кордонів».

«Це включає в себе додатковий персонал правоохоронних органів, імміграційних суддів, фізичний бар'єр, технологію боротьби з наркотиками і ресурси для задоволення гуманітарних потреб», -зазначила прес-служба Білого дому.

Напередодні Трамп у зверненні до нації заявив, що «гуманітарну кризу» у США можна вирішити за 45 хвилинПрезидент США поклав провину за «шатдаун» на демократів, втім утримався від оголошення надзвичайного стану.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив у понеділок, що в країні настала гуманітарна криза та криза національної безпеки після того, як американський Конгрес відмовив затверджувати фінансування нової стіни на кордоні з Мексикою.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що на кордоні з Мексикою планується побудувати сталеву, а не бетонну стіну.

Відзначимо, 22 грудня 2018 року низка американських міністерств і відомств, включаючи Держдепартамент, мін'юст, міністерство внутрішньої безпеки, міністерства транспорту і сільського господарства, скоротили роботу. Причиною стала відсутність бюджету, про який до 22 грудня демократи і республіканці в Конгресі так і не змогли домовитися.

Також Трамп вирішив особисто полетіти до кордону з Мексикою 10 січня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: