Мігранти знайшли новий шлях з Африки до ЄС

Мігранти знайшли новий шлях з Африки до ЄС

Шеф Frontex розповів про новий маршрут біженців до Європи

Директор Європейської прикордонної служби Frontex Фабріс Леггері застеріг, що дедалі більше біженців проникає до Європи новим маршрутом - з Марокко до Іспанії. Про це йдеться в інтерв'ю Леггері виданню Welt am Sonntag, оприлюдненому в суботу, 7 липня, інформує агенція dpa.

«Якщо ви мене запитаєте, що викликає у мене наразі найбільше занепокоєння, я відповім: Іспанія», - зазначив Леггері.

Лише в червні число випадків нелегального перетину іспанського кордону біженцями з країн Африки сягнуло шести тисяч. Приблизно половина з них - марокканці, інші мігранти були вихідцями із Західної Африки. За даними Міжнародної організації з міграції (МОМ), у 2017 році понад 22 400 біженців висадилися на узбережжі Іспанії. Це майже втричі більше, ніж у 2016-му, інформує AFP.

«Якщо цифри на цьому напрямку продовжать так само інтенсивно зростати, як останнім часом, цей маршрут стане найважливішим», - повідомив очільник Frontex.

Фабріс Леггері також привітав вироблені на саміті ЄС наприкінці червня плани відкрити за межами Євросоюзу, зокрема, в африканських країнах, таборів для врятованих у Середземному морі мігрантів. На його думку, таке своєрідне блокування автоматичного шляху врятованих у морі біженців до ЄС, допоможе ефективно боротися з нелегальними перевізниками мігрантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: