Німецький уряд заборонив причастя через коронавірус

Німецький уряд заборонив причастя через коронавірус
У Німенччині через небезпеку зараження коронавірусом заборонили православним священникам надавати святе причастя

У Німеччині є понад 80 великих грецьких православних парафій

Німецький уряд заборонив священникам надавати святе причастя православним християнам з огляду на небезпеку поширення коронавірусу.

Керуючий Німецькою митрополією Константинопольського патріархату митрополит Августин (Лабардакіс) направив циркуляр священикам, повідомивши їх, що вірні не можуть прийняти святе причастя. Про це повідомляє Greekreporter

«З огляду на відкриття святих церков на німецькій території були видані законодавчі укази, які, крім інших заходів безпеки, які ми вже прийняли, заброняють святе причастя», – йдеться в циркулярі.

За словами митрополита Августина, причащатися на богослужінні можуть тільки священнослужителі.

«Це найсумніша і найболючіша міра, яку мені коли-небудь доводилося приймати за моє сорокалітнє служіння в якості митрополита Німецького», – підкреслив ієрарх Константинопольського патріархату.

У Німеччині є понад 80 великих грецьких православних парафій та багато інших менших, які обслуговують потреби понад 400 тисяч грецьких мігрантів до Німеччини, одночасно є місцями соціальної взаємодії.

Нагадаємо, туристи з країн ЄС, Шенгенської зони й Великої Британії, які перетинають кордони Німеччини, можуть не самоізолюватися протягом 14 днів.

У Німеччині оголосили про новий етап ослаблення карантину. Найближчим часом відкриються всі магазини, але соціальні контакти будуть обмежені до 5 червня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: