Новітній бомбардувальник США здійснив перший політ (фото, відео)

Новітній бомбардувальник США здійснив перший політ (фото, відео)
Бомбардувальник B-21 Raider
Фото: Associated Press

B-21 Raider є першим новим американським бомбардувальником за останні 30 років

У п'ятницю 10 листопада свій перший випробувальний політ здійснив американський бомбардувальник-невидимка B-21 Raider, здатний нести ядерну зброю. Про це пише АР.

Як зазначається, B-21 Raider здійснив політ у Палмдейлі, штат Каліфорнія, де його випробовує і розробляє компанія Northrop Grumman.

Військово-повітряні сили США планують побудувати 100 таких літаків, які за формою крила нагадують попередника B-2 Spirit. Перевагою новинки є передові матеріали, силові установки і стелс-технології. Передбачається, що це зробить винахід більш витривалим у майбутніх конфліктах. 

За словами речниці ВПС США Енн Стефанек, такі випробування є важливим кроком у кампанії із забезпечення «живучих, далекобійних, проникаючих ударних можливостей для стримування агресії і стратегічних атак проти США, союзників і партнерів».

Видання нагадало, що B-21 Raider є першим новим американським бомбардувальником за останні 30 років, і майже кожен аспект програми засекречений. 

Як Northrop Grumman, так і ВПС США намагаються захистити деталі програми, щоб не дати Китаю отримати доступ до технології і побудувати подібну версію, як це сталося з іншими передовими американськими системами озброєнь, такими як винищувач F-35.

Нагадаємо, що раніше Росія звинуватила Сполучені Штати у проведенні підготовки на своєму ядерному полігоні в Неваді. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: