Пандемію коронавірусу можна здолати. В Китаї назвали чотири основні методи

Пандемію коронавірусу можна здолати. В Китаї назвали чотири основні методи

Медики просять не забувати про небезпеку

Професор медицини впевнений, що чотири основних способи призведуть до швидкої перемоги

Китайським вірусологом названі відразу кілька методів, за допомогою яких боротьбу з пандемією коронавірусу можна вести ефективніше. Крім того, вчений назвав найнебезпечнішу властивість Covid-19. За словами професора Чжун Наньшаня специфіка коронавірусу в передачі від однієї людини до іншої набагато швидша за темпами, ніж сезонний грип. І коронавірус легше «поселяється» в організмі людини. А щоб не допускати поширення, треба дотримуватися чотирьох основних методів боротьби.

Професор виділив чотири основні методи:

  • Ранній захист;
  • Раннє виявлення;
  • Рання діагностика;
  • Рання ізоляція.

Під захистом мається на увазі обов’язкове носіння маски і рукавичок в громадських місцях, соціальна дистанція і миття рук.

Для виявлення необхідна тотальна термометрія в місцях масового скупчення людей і переконаність серед населення – при найменших ознаках нездужання, схожого на коронавірус, звертатися до медиків. Наньшань називає жар, сухий кашель і нетипову втому.

Рання діагностика необхідна, щоб не змішувати пацієнтів з коронавірусом і хворих чимось іншим. Вірусолог зазначає, що тести краще робити в амбулаторних умовах, а не на дому.

Привід для ранньої ізоляції – звести до мінімуму контакти хворого з іншими людьми.

Раніше вчені також виявили, що коронавірус може передаватися фекально-оральним шляхом. Вчені з Інституту Хабрехта, Медичного центру Університету Еразма Роттердамського і Маастрихтського Університету (Нідерланди) з’ясували, що коронавірус здатний вражати клітини кишечника і розмножуватися в них.

Нагадаємо, що ВООЗ оновила стратегічний план боротьби з Covid-19 на 2020 рік, збільшивши бюджет до $1,7 млрд. План розрахований до кінця 2020 року і розрахований на ресурси, необхідні ВООЗ для її власних операцій.

Зазначимо, Всесвітня організація охорони здоров’я вважає реальним повернення до жорсткого карантину у зв’язку з коронавірусом Covid-19.

ВООЗ подовжує дію глобального режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу. «Пандемія залишається надзвичайною ситуацією для суспільної охорони здоров’я», – сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: