Польська поліція затримала понад 20 осіб за погрози політикам

Польська поліція затримала понад 20 осіб за погрози політикам

Після вбивства Адамовича стали надходити погрози на адресу політиків по всій Польщі

У Польщі співробітники поліції затримали понад 20 осіб, підозрюваних у погрозах політикам, а також тим, хто публічно насміхався над смертю мера Гданська Павла Адамовича.

Про це повідомляє Польське радіо.

За словами старшого комісара Анджея Броварека з Головного управління поліції, мова йде про погрози вбивства або про погрози життю багатьох людей.

«Мова йде не про звичайну критику або про гостре вираження своєї думки, а про конкретні погрози убивством чи загрозу для життя багатьох людей. В останні дні було затримано більше 20 осіб. Йдеться про людей, які публікували повідомлення у мережі, але також і про дзвінки в екстрені служби з погрозами мерам міст та членам органів місцевої влади», - сказав він.

Нагадаємо, після вбивства мера Гданська Павела Адамовича стали надходити погрози на адресу представників державної адміністрації та політиків по всій Польщі. З вівторка поліція по всій країні затримала понад 20 людей у зв’язку із закликами у мережі до вбивств або актів агресії, а також тих, хто публічно насміхався зі смерті мера Гданська.

14 січня 2019 року жителі польських міст вийшли на акції проти насильства і ненависті, щоб вшанувати пам'ять мера Гданська Павла Адамовича, який помер після нападу чоловіка з ножем.

Мер Гданська Павло Адамович помер в лікарні в понеділок після отриманих в неділю ввечері ножових поранень, які йому завдав на концерті 27-річний житель Гданська.

Зловмисник кілька тижнів тому звільнився з в'язниці, де він провів п'ять років за пограбування банків. Відомо, що у в'язниці у нього було діагностовано важке психічне захворювання.

Похорони Павла Адамовича відбудуться 19 січня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: