Поступки Макрона не задовольнили «жовтих жилетів». Протести продовжились

Поступки Макрона не задовольнили «жовтих жилетів». Протести продовжились

Поліція перекрила доступ до всіх урядових будівель у Парижі

Фото: lefigaro.fr

У Франції в суботу знову проходять урядові протести «жовтих жилетів», попри поступки, які запропонував президент Еммануель Макрон. Про це повідомляє Le Figaro.

У Парижі зранку кілька сотень учасників акції йдуть до Єлисейських полів, прямуючи в центр міста і співаючи «Марсельєзу».

Поліція сьогодні перекрила доступ до всіх урядових будівель. Сили безпеки розгорнуті на вокзалах та автостанціях. Правоохоронці також заявили, що вже затримали 25 учасників акцій.

Протестувальники також почали блокувати основні автомагістралі країни, зранку повідомляється про значні ускладнення руху.

Слід зазначити, що після теракту у Страсбурзі у Франції діє найвищий рівень терористичної загрози, тому в більшості регіонів посилена присутність поліції та військових.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон у понеділок, 10 грудня, оголосив надзвичайний економічний стан у країні. Він також пообіцяв, що з 2019 року мінімальна зарплата зросте на 100 євро. Крім того, він зазначив, що працюючі французи отримають наприкінці 2018 року премію, що не буде обкладатися податком. За його словами, з 2019 року не будуть обкладатися податками понаднормові години роботи.

Після цього учасники протестів «жовтих жилетів» у Франції розкритикували обіцянки президента країни Еммануеля Макрона підвищити мінімальну зарплату і знизити податковий тягар.

У Франції вивчають причетність Росії до руху «Жовті жилети».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: