Затори на дорогах і скасування авіарейсів через снігопад в Баварії і Австрії

Затори на дорогах і скасування авіарейсів через снігопад в Баварії і Австрії

Очікується, що висота снігового покриву досягне 30-50 сантиметрів

Через лавини і ожеледицю на півдні Баварії відбулося кілька смертельних випадків

На півдні Баварії в неділю, 6 січня, тривають сильні снігопади, які почалися кілька днів тому. Очікується, що висота снігового покриву досягне 30-50 сантиметрів. Німецька метеорологічна служба оголосила червоний рівень небезпеки через негоду (третій за чотирибальною шкалою) і застерігає від заторів на дорогах і падіння дерев під вагою снігу. У регіонах у підніжжі Альп можливе сходження лавин.

Мюнхенський аеропорт попереджає, що негода може призвести до затримок і скасувань рейсів, і рекомендує пасажирам перед вильотом уточнити інформацію у авіаперевізника. За даними інформагентства dpa, 5 січня через снігопади були скасовані 130 вильотів, ще 220 рейсів затрималися більш ніж на годину.

Через негоду вже відбулося кілька смертельних випадків. Так, в районі міста Берхтесгаден на кордоні з Австрією загинула 20-річна туристка, яку накрило лавиною. В іншій частині Верхньої Баварії, біля міста Бад-Тельц, 19-річний молодий чоловік загинув в результаті зіткнення машин, що сталося через ожеледицю. Ще двоє перебувають після ДТП у важкому стані.

В Австрії також тривають снігопади із сильним вітром. Метеорологи оголосили підвищений рівень загрози сходження лавин. Аеропорт альпійського міста Іннсбрука попереджає про велику кількість відмін і запізнень рейсів. Через негоду перекриті дороги, закриті гірськолижні станції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: