Путін надіслав Трампу новорічного листа

Путін надіслав Трампу новорічного листа
Володимир Путін і Дональд Трамп на саміті у Бразилії
Фото: Reuters

Путін заявив, що Росія відкрита для діалогу зі США за «найширшим порядком денним»

Президент Росії Володимир Путін написав новорічного листа лідеру США Дональду Трампу, в якому зазначив, що Москва готова до діалогу за «найширшим порядком денним».

Про це повідомляє «Голос Америки».

В Кремлі заявили, що одним із ключових питань, які б хотіли обговорити зі Сполученими Штатами, є плани Вашингтона вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності.

«Володимир Путін підкреслив, що відносини (Росія – США) є найважливішим фактором для забезпечення стратегічної стабільності та міжнародної безпеки. Він підтвердив, що Росія відкрита для діалогу зі США за найширшим порядком денним», – сказано в заяві офіційної Москви.

Нагадаємо, Генасамблея ООН на засіданні 21 грудня не прийняла запропоновану Росією резолюцію в підтримку збереження дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності,

За документ проголосували 43 країни, проти - 46, утрималося 78.

Як повідомлялося, генсек НАТО Єнс Столтенберг дав Росії 60 днів, щоб почати виконувати угоду щодо ракет, після чого США розірвуть договір.

Нагадаємо, 21 жовтня Дональд Трамп заявив, що США вийдуть з договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності з Росією. За його словами, таке рішення пов'язане з недотриманням ДРСМД з боку РФ.

Своєю чергою, Росія звинуватила США в «зламі» ракетного договору і прагненні створити однополярний мир.

Договір РСМД не дозволяє сторонам мати балістичні ракети наземного базування і крилаті ракети з дальністю дії від 500 до 5,5 тисячі кілометрів. Документ був підписаний у 1987 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: