Путін, Трамп та Лукашенко отримали Шнобелівську премію

Путін, Трамп та Лукашенко отримали Шнобелівську премію
Організатори нагадали, що президент Білорусі Олександр Лукашенко отримує премію Шнобеля вдруге. Для Володимира Путіна це перша «відзнака»

Президенти дев'яти країн отримали Шнобелівську премію в категорії «Медична освіта» через пандемію коронавірусу

Президенти дев'яти країн, в тому числі Росії, США, Білорусі, Бразилії, Великої Британії, Індії, Мексики, Туреччини та Туркменістану отримали Шнобелівську премію через пандемію коронавірусу.

Церемонія вручення премії через пандемію пройшла онлайн в США у четвер, 17 вересня.

Лідерам країн присудили премію в категорії «Медична освіта» за те, що вони «навчили світ того, що політики під час пандемії можуть мати більш сильний вплив на життя і смерть, ніж вчені і лікарі».

Організатори нагадали, що президент Білорусі Олександр Лукашенко отримує премію Шнобеля вдруге. У 2013 йому дісталася нагорода «за заборону публічних оплесків». Також організатори нагородили його за те, що поліція «заарештувала за оплески одноруку людину».

У категорії «Мир» премію отримали уряди Індії і Пакистану. Премію з економіки отримали вчені, які спробували виявити взаємозв'язок між добробутом і числом поцілунків жителів країни. Шнобелівську премію з психології видали представникам Канади і США «за дослідження зв'язку форми брів і нарцисизму».

Шнобелівська премія вручається з 1999 року в 10 областях, частина з них збігається з областями Нобелівської премії. Лауреати отримують фальшиву банкноту в десять трильйонів зімбабвійських доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: