«Репортерами без кордонів» керує «корисний ідіот» – директор «Белсат»

«Репортерами без кордонів» керує «корисний ідіот» – директор «Белсат»
Агнешка Ромашевська-Ґузи
Фото: Суспільне мовлення

Агнешка Ромашевська-Ґузи вважає фарисейством реакцію керівників профільних журналістських організацій на справу Бабченка

Керівник міжнародної недержавної організації захисту прав людини «Репортери без кордонів» Крістоф Делюар є «корисним ідіотом» через свою позицію з приводу інсценування українськими спецслужбами замовного вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка. Так вважає Агнешка Ромашевська-Ґузи, директорка білоруського супутникового телеканалу «Белсат», що мовить з Польщі, а також віце-голова спілки журналістів Польщі.

«Що за неймовірний ідіот! Багато часу зайняло б обговорення всього, що сказав в інтерв'ю на тему спецоперації і інсценованого вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка... Але найважливіше в ньому є - це тактика поведінки журналіста, життя якого знаходиться під загрозою (він повинен, розумієте, найняти охорону або сховатися в селі, щоб залишитися досить етичним). Ніколи, ніколи не може посприяти в затриманні замовника якимось державним службам. А ще про те, що етичний журналіст не може кидати фальшиві звинувачення Росії про якісь убивства, тому що фактично вбивство не відбулося», - написала вона у себе в Facebook.

Ромашевська-Ґузи згадала, як під час подій Євромайдану, а також початку війни на Донбасі вона намагалася зацікавити міжнародні журналістські організації (в тому числі Center for Protection of Journalists, Репортерів без кордонів) питаннями постраждалих, а потім викрадених українських журналістів на Донбасі, проте це вимагало колосальних зусиль.

«Це було важче, ніж дробити камені голими ногами. Скажімо собі щиро і жорстко: нікого взагалі не цікавила доля тих диких «аборигенів», що діють з підозріло патріотичних спонукань, на стороні, що також не свята і напевно багато чого має на своїй совісті», - написала вона.

Журналістка також помітила, що сайт Center for Protection of Journalists містить непропорційно велику частку повідомлень про переслідування саме пропутінських журналістів в Україні.

«[Складається враження, що] під час війни найчастіше переслідували за професійну і, головне, виключно журналістську діяльність представників пропутінських, російських медіа в Україні. А не тих, нікому невідомих голодранців з Києва, які працюють за смішні гроші, в страшних умовах, яких викрадають російськими військами, утримуваними в підвалах, катованих «сепаратистами», - написала вона.

Ромашевська-Ґузи повідомила, що їй доводиться витримувати «епічну битву» для розміщення на сайті European Federation of Journalists кожного повідомлення про переслідування, навіть про арешти і тортури українських журналістів.

Така поведінка щодо українських журналістів на фоні реакції на справу Бабченка є «фарисейством», впевнена польська журналістка.

«Зараз ці фарисеї вчать людей, чиїм життям загрожує реальна небезпека, як вони себе повинні вести», - каже вона.

«Я прошу душу Еріка Блера (Джорджа Оруела), якщо вона все це бачить, щоб дала мені витримки в боротьбі з корисними ідіотами. Вони набагато небезпечніші, ніж черги з автоматичної зброї і мінометні залпи. У свою чергу, це окреме і складне мистецтво: відрізнити підлість від дурості», - резюмувала Ромашевська-Ґузи.

Журналістка окремо зазначила, що на її оцінки поведінки керівників профільних журналістських організацій не вплинуть ні результати спецоперації СБУ, ні ступінь «корумпованості» її голови.

Нагадаємо, міжнародна неурядова організація «Репортери без кордонів» обурилася спецоперацією українських спецслужб з інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка у Києві.

Майкл Карпентер, екс-помічник заступника голови Пентагону, змінив свою точку зору щодо доцільності інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка українськими спецслужбами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: