Екс-чиновник Пентагону змінив точку зору про інсценування вбивства Бабченка

Екс-чиновник Пентагону змінив точку зору про інсценування вбивства Бабченка

«Якщо операція допоможе викрити ланцюжок російських агентів, це було того варте», - заявив Карпентер

Майкл Карпентер, екс-помічник заступника голови Пентагону, змінив свою точку зору щодо доцільності інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка українськими спецслужбами. Про це він сам написав у Twitter.

Сталося це, за його словами, після твіту російського опозиціонера Гарі Каспарова, який закликав не поспішати засуджувати «зневірених людей у відчайдушні часи».

«Поміркувавши з цього приводу, [я дійшов висновку, що] Каспаров прав. Якщо операція допоможе викрити ланцюжок російських агентів, що беруть участь в цій змові, це було того варте. Як правило, громадськість не можна вводити в оману, але іноді виникають більш вагомі обставини, що стосуються життя і смерті», - зазначив Карпентер.

Раніше Карпентер розповів в інтерв’ю «Голосу Америки» про можливі негативні наслідки інсценування вбивства журналіста Аркадія Бабченка. За його словами, Росія безсумнівно експлуатуватиме цю ситуацію і ставитиме під сумнів загалом правдивість західних джерел інформації. Це особливо небезпечно в час, коли довіра до медіа у світі падає, додав експерт. Він сподівається, що українські спецслужби у результаті цієї спецоперації справді зібрали достатньо доказів проти замовників та виконавців, які готували цей злочин.

Як відомо, про інсценоване вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, організоване в ході спецоперації СБУ 29 травня в Києві, знали до 10 чоловік.

Також 1 травня іноземним послам розкрили деталі спецоперації з Бабченком.

Нагадаємо, у четвер ввечері, 31 травня, суд заарештував Бориса Германа, підозрюваного в організації «вбивства» журналіста Аркадія Бабченка, на 60 діб.

У суді Герман назвав себе агентом СБУ, прокурор цю інформацію спростував

Адвокат Бориса Германа повідомив, що його підзахисний є директором компанії з виробництва зброї - українсько-німецького СП «Шмайсер».

Читайте також: 

Спецоперація «Воскресіння Бабченка». Стрес-тест для України

Громадянин Г.: все, що відомо про «організатора вбивства Бабченка» на цей момент

«Фонд Путіна» та його клієнти. Що встиг наговорити Борис Герман

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: